Klumme: Politiserende universiteter


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Internationale undersøgelser viser, at politiserende vestlige akademikere og studerende i stigende grad problematiserer undervisningen i, og udforskningen af, bio-genetisk-evolutionære aspekter af menneskers udvikling, adfærd, og samfund. Forskere fyres i dag, selvcensur blomstrer, og resten af de ramte må forelæse under politibeskyttelse. Det er derfor på tide at genskabe objektiviteten, sikkerheden samt forsknings- og ytringsfriheden på universiteterne.

I dag søger krænkede udefrakommende studerende at begrænse ”Hvid Supremacy”-pensum og høre mere om kolonitiden, sexisme, og racisme. Administratorer fyrer ”ukorrekte” forskere, ikke for dårlig kvalitet, men af hensyn til universitets gode omdømme.

Kolleger, institutledere, dekaner, ja selv rektorer, publicerer bevidst ukorrekt information om forskere, der ikke umiddelbart accepterer grundidéerne om, at mennesket er samfundsskabt, at køn og race er sociale begreber, at biologi og evolution kun giver neutral information om udvikling af intelligens, adfærd, og samfund, og at vores moderne samfund er ”skabt af ligeværdige input fra alle dele af verden”.

Seneste eksempel på kollegial, måske injurierende, misinformation er professor Tobias Wangs foredrag den 19. november 2019. Det handlede om forædling af mennesket og blev streamet direkte fra Aarhus Universitet til tusinder af seere over hele landet, Færøerne og Grønland. Her fastslog Wang med betydelig entusiasme overfor nuværende generationer af studerende, fagfolk, og lægfolk, at der ingen raceforskelle er i intelligens, at jøder som gruppe ikke er klogere end andre, og at folk, der undersøger geners, klimaets, og evolutionens betydning for udvikling af individuelle og gruppeforskelle i intelligens, er humbugsmagere – sådan nogen som professor Helmuth Nyborg – der (ledsaget af et væg-til-væg billede) i øvrigt også mener, at andre racer er ”primitive” og ”barnlige” og at kvinder og sorte er dumme – på basis af sin forskning i Jyllands-Posten!

LÆS OGSÅ:  Klumme: Hvad har Inger Støjberg, Matteo Salvini og Donald Trump til fælles?

I dag er den politiske fordømmelse så stærk, at Nyborgs – samt engelske og amerikanske ligesindedes – forelæsninger ofte kun kan gennemføres bag en mur af svært bevæbnede politi, der holder voldelige venstreorienterede aktivister, såsom Antifa, stangen.

Et nyligt eksempel er den massivt beskyttede Oslo-forelæsning af den 2. november 2019.

I USA vælger universitetsadministrationer ofte at undlade at fjerne voldelige studenteraktivister, men afbryder i stedet forelæsningerne. Professor Wang er ikke en enkeltstående evangelist. Tværtimod er han talerør for en række problematiserende danske biologer og andre på universiteterne. Sammen med dem har Wang da også tidligere misinformeret offentligheden om arv-miljø og evolutionsspørgsmål af væsentlig forsknings- og samfundsmæssig betydning. Tilmed bruger disse grupper et ubehageligt personfikseret sprogbrug, der ikke klæder en seriøs akademisk diskussion.

Da både universiteterne og samfundet herved lider skade (se fakta-linkene forneden), er der nu klaget til deres universiteter, til forelæsningens sponsor, og til Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg over uhensigtsmæssig politisering og misinformation

Samtidig er de anmeldt til Nævnet for Uredelig Forskning for forfalskning ved rapportering af forskning og manipulation ved ændring eller udeladelse af data eller resultater, og til Datatilsynet for ulovlig brug af billede.

Aarhus Universitet nægter ifølge chefkonsulent Jens Holbech at udlevere en kopi af professor Wangs forelæsning, men overvejer at genudsende den, fordi den er blevet så populær. Den kritiske Oslo forelæsning af den 2. november 2019, som YouTube omgående fjernede, kan ses her.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)