Klumme: Stakkels russere


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Jo, du læste rigtigt: Stakkels russere, som nu bliver gjort til syndebukke for en magtsyg præsident Putin (og måske rigtig syg også?) som brutalt har sat den russiske hær til at invadere et naboland og broderfolk.

Jeg tror ikke et øjeblik på, at der i den russiske befolkning er flertal for den invasion. Det tror Putin åbenlyst heller ikke, så derfor prøver han at holde den russiske befolkning i uvidenhed om, hvor grusomt den ukrainske befolkning nu behandles. Det er nu ved lov blevet forbudt at tale om krig eller invasion. Der er blot tale om “en militær operation”, der skal afnazificere Ukraine! Overtrædes forbuddet, kan det koste mange år i fængsel. (Og de russiske fængsler er ikke at sammenligne med de hoteller, som danske fængsler har udviklet sig til).

Stakkels russiske soldater, der troede, de skulle på en stor øvelse, men pludselig skal invadere et naboland. Og som bildes ind, at de vil blive modtaget som befriere, men oplever noget helt andet. De bliver dræbt eller såret i tusindvis. Når det russiske styre en uge inde i krigen oplyser, at der er blevet dræbt “lidt over 500 russiske soldater”, så skal dette tal formentlig ganges med 5 eller 10. Flere tusinde unge russiske soldater ligger nu i ligposer. Russiske soldater ringer hjem til deres familier og græder i telefonen. Russiske soldater nægter at skyde med kanoner ind i en befolket by. “De civile skal ud, før vi vil skyde”, siger de til deres officerer. Stakkels russiske soldater, som risikerer at blive henrettet, hvis de ikke adlyder ordrer. 

LÆS OGSÅ:  Alt det de ikke siger og skriver 

Ja, naturligvis er ukrainerne hårdt ramt. Stakkels dem og deres forsvarende soldater. Men de ukrainske soldater er dog stærkt motiveret til at kæmpe. De kæmper for deres frihed og for deres land. Det gør de russiske soldater ikke. De er med løgn og bedrag tvunget ud i en krig, som ikke er deres. Mange af dem har slægtninge og bekendte i Ukraine. Dem vil de selvfølgelig ikke skyde på eller udbombe.

Stakkels russere, som allerede nu lider under de økonomiske sanktioner fra Vestens side. Rublen er tæt på at være værdiløs. De har svært ved at hæve penge. Priserne raser i vejret. Kurserne på russiske aktier er tæt på nul. Og russerne lever i ufrihed og fodres med misinformationer af værste løgneskuffe.

Putin og hans slyngelstyre er fjenden, ikke det russiske folk. Der er ikke noget galt med russerne. Der er noget galt med deres styre. Med Putin. Vi skal ikke udskamme russerne. Vi skal udskamme Putin og hans rygklappere. Håbet er, at russerne gør massivt oprør mod Putin-vanviddet. Håbet er en russisk revolution, der vælter despoterne og indfører demokrati.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)