Klumme: Trump bliver forhåbentlig og formodentlig genvalgt


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Man hører hele tiden i de forenede danske medier, at Trump er både latterlig, farlig og løgnagtig. Men han er hverken latterlig eller løgnagtig i den forstand, at han lyver imod bedre vidende. Det gjorde derimod hans modstandere med hjælp fra korrupte embedsmænd i de hemmelige tjenester. De fabrikerede den afsindige påstand om, at Trump var Kremls agent – dvs. landsforræder. Og som de lydige medier ukritisk udbredte. Farlig er han heller ikke – i hvert fald kun for hans politiske modstandere. De er til gengæld farlige, for de har nu i fire år demonstreret, at de ikke respekterer resultatet af et demokratisk valg.

Trump kan være vulgær i sine udtalelser, men han er aldrig vulgær og nedladende over for jævne amerikanere. Det er den hævngerrige Hillary og den hjælpeløse Biden derimod. De håner helt åbenlyst det jævne Amerika som ”ynkværdige” personer. Biden har f.eks. kaldt en kritisk kvindelig vælger for ”en lille soldat med hesteansigt”. I betragtning af den syndflod af vulgære løgne, medierne har udbredt om Trump, er det måske ikke så sært, at han giver igen med samme mønt. En kvinde sagde meget rammende: Vi har jo ikke valgt Trump til Pave!

Endnu en ting: Der skal en robust og ligefrem person til at slå hul i den dyne af politisk korrekthed og idioti, som universiteter, eksperter og medier har udbredt, og som giver amerikanerne åndenød.

LÆS OGSÅ:  Analyse: Triumf for Macron – eller hvad?

En væsentlig del af forklaringen på, at den sammenspiste sump hader Trump, er, at han ikke er politiker. Han har holdt sine valgløfter og skabt vækst og beskæftigelse trods de massive anslag mod ham og de omfattende bestræbelser på at få ham fjernet fra magten. Han har fået valgt tre fornuftige højesteretsdommere.

Når jeg tror, at Trump vil blive genvalgt, skyldes det også følgende: Det synes at være lykkedes ham at slå igennem hos en stor del af især sorte mænd og de såkaldte latinos. Under de månedlange udskejelser med plyndringer og ildspåsættelser i amerikanske byer stod Trump som bolværket for lov og orden, mens hans modstandere gav efter og ynkeligt svigtede.

Men hvorfor siger alle meningsmålingerne så, at den skrøbelige Biden er langt foran Trump? Det gør alle meningsmålinger da heller ikke. Der er en række forhold, som betyder, at mange målinger ikke er retvisende for valgresultatet. Mange Trump-tilhængere er bange for at bekende politisk kulør over for meningsmålerne. Det er jo ifølge medierne at stemple sig selv som underlødig og tilhørende det dårlige selskab. Det altafgørende er imidlertid, hvor mange der afgiver deres stemme. Meget tyder på, at der er langt mere entusiasme og energi hos republikanske vælgere. Hvis denne energi omsættes i stemmesedler, lover det godt for den energiske Trump.

LÆS OGSÅ:  Har centerleder slet ingen psykiatrisk uddannelse?

Til sidst en helt privat betragtning: Jeg håber også på Trumps genvalg, fordi det vil være en udsøgt nydelse at se alle Tradserne, Kretzerne & Co tænderskærende og blege af vantro og væmmelse komme med deres dårlige bortforklaringer af, at de igen tog fejl.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)