Københavns Politi lukker Pusher Street midlertidigt

 

Som led i det igangværende arbejde, der på sigt skal føre til en permanent lukning af hashhandlen i Pusher Street på Christiania, gennemfører Københavns Politi på onsdag en midlertidig lukning af gaden.

 

Onsdag kl. 15 rydder Københavns Politi boderne i Pusher Street på Christiania, og da politiet bliver i gaden resten af dagen, vil hashsalget være lukket.

Aktionen er et skridt i den retning, der er sat med helhedsplanen, der skal føre til en permanent ændring og lukning af hashhandlen i Pusher Street.

”Med onsdagens lukning sender vi et første signal om, at Pusher Street står over for en markant ændring. Kl. 15 fjerner vi boderne, og vi bliver i Pusher Street, så hashsalget dermed vil være lukket resten af dagen. Vi vil samtidig være synligt til stede andre steder både på Christiania og i andre områder af byen, hvor hashsalget kan tænkes at flytte hen, så det er vi klar til at håndtere,” siger vicepolitiinspektør Simon Hansen fra Københavns Politi.

Det vil ikke være forbudt at opholde sig i Pusher Street, mens hashsalget er lukket, men er man i besiddelse af hash, risikerer man stadig at blive anholdt og sigtet. Onsdagens aktion er den første af en række midlertidige lukninger, som Københavns Politi vil gennemføre den kommende tid.

”Christiania er generelt et fredeligt sted, og både beboerne og erhvervslivet på Christiania har også tilkendegivet, at de ønsker en anden løsning i Pusher Street. Det vil vi i Københavns Politi gerne bidrage til, så alle kan færdes trygt på hele Christiania. Samtidig fortæller vi med indsatsen de kriminelle grupperinger, der tjener på det organiserede hashsalg i Pusher Street, at deres tilstedeværelse på Christiania på et tidspunkt kommer til at stoppe,” siger Simon Hansen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)