Københavnske festivals. Penge fra Kommunens festivalpulje


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Skal Copenhagen Pride belønnes for sin diskriminerende politik mod staten  Israel ? 
Der er fortsat efterdønninger efter at, Copenhagen Pride har mistet enormt store sponsorindtægter, på grund af Copenhagen Pride’s beslutning om, at deres sponsorer skulle “hjernetestes”. Hvis man støttede Israel eller blot havde kontakter til den jødiske stat, så var man bandlyst som sponsor. Diskrimination af den værste slags.
Fantasien sætter ingen grænser. Nu er der imidlertid politikere på Københavns Rådhus, som vil “belønne” Copenhagen Pride. De millioner som Priden nu mangler fra erhvervslivet, skal københavnske skatteyderes penge bruges til at fylde hullet ud. Belønningen ville betyde, at mindre festivaler ville dreje nøglen om, fordi Copenhagen Pride skal have økonomisk krisehjælp.
Dansk Folkeparti er med i forliget om Københavns budget. Derfor har jeg anmodet Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S), om at sikre, at den samlede budgetkreds af S, SF, R, V, K, LA og DF sammen beslutter, hvordan fordelingen af den samlede festivalpulje skal fordeles. Det bør efter DF’s mening, ske med udgangspunkt i de ansøgninger, som ved ansøgningsfristens udløb den 1/4-24 var kommet. Det er ikke altid, at budgetkredsen tager fat på principper og detaljer. Meget er i et samarbejde heldigvis baseret på gensidig tillid. Den seneste tids håndtering af skandalesager i kulturforvaltningen, har imidlertid, efter DF’s klare opfattelse, tydeliggjort, at der er meget stort behov for, at forligskredsen træder sammen. Det glæder jeg mig til.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)