Kommune indfører forbud mod slør for skolepiger og lærere

Svensk kommune forbyder skolepiger og lærere at bære religiøse slør.

Et flertal i Staffanstorps kommunalbestyrelse har allerede forbudt tørklæder for børn i børnehaver og skoler op til sjette klasse.

Et lignende forbud er nu en realitet i Skurup kommune. Her har lokalpolitikere besluttet at indføre forbud mod slør på kommunens skoler. Det fortæller SVT.

Begge kommuner er beliggende i det sydlige Sverige, der er kendetegnet ved høj grad af multietnicitet.

Lærere uden slør

Forbuddet indebærer “hovedtørklæder, burka, niqab og andet tøj, der er beregnet til at skjule studerende og personale”. Hverken elever eller lærere må altså bære religiøs hovedbeklædning.

Ifølge SVT er forbuddet del af et forsøg på at styrke integrationen i kommunen.

Når det gælder tvungen religiøs påklædning og seksualisering af småpiger er nogle svenske kommuner altså foran Danmark, når det gælder sekularisering.

Ikke i Danmark

I Danmark har Dansk Folkeparti længe presset på for et tørklædeforbud for skolebørn.

Tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Martin Henriksen mener, at tørklædet er et udtryk for religionens opdeling af kvinder i rene og urene:

“Vi mener, at der nu er en chance for at få skabt en forståelse for og dermed flertal for, at piger ikke skal presses ind i verden, hvor der er forestillinger om, hvornår man er ren og uren. Om hvornår man er værdig og uværdig som kvinde. Det er meget voldsomt”, siger Martin Henriksen ifølge Fyens.dk.

LÆS OGSÅ:  Nu er Skandinaviens største moské åbnet. Her ligger den!

Koranen om slør

Sagen er, at slør rent teknisk ifølge Koranen sikrer, at muslimske kvinder ikke skal blive forvekslet med vantro kvinder. Dette skal beskytte dem imod at blive forulempet:

“Profet! Sig til dine hustruer og dine døtre og til de troendes kvinder, at de skal trække noget af deres overklædning ned over sig. Således vil de lettest blive genkendt og ikke blive forulempet.” (Koranen, 33:59)

Modsat muslimske kvinder må vantro kvinder tages som sexslaver. Det forklares i samme sura:

“Profet! Vi gør dine hustruer tilladte for dig, dem, som du har givet deres løn, de slavinder, som Gud har givet dig som bytte” (33:50).

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)