Krav om udvisning i sag om grov beskaffenhed

Fire mænd i alderen mellem 16 og 33 år er tiltalt i en omfattende sag om indbrudstyveri, forsøg på indbrud samt hæleri, hvor anklagemyndigheden har nedlagt påstand om fængselsstraf. Der falder dom i sagen, der kører ved Retten i Sønderborg, fredag den 29. november klokken 14.00.

Fredag den 29. november klokken 14.00 afsiger en domsmandsret ved Retten i Sønderborg dom i en omfattende sag om indbrudstyveri, forsøg på indbrud samt hæleri.

Grov beskaffenhed

Fire mænd i alderen mellem 16 og 33 år er tiltalt i sagen, hvor anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har nedlagt påstand om fængselsstraf og nedlagt påstand om, at den 33-årige, der er udlænding, skal udvises med et varigt indrejseforbud.

Anklagemyndigheden har rejst tiltale ud fra bestemmelserne i straffeloven om indbrudskriminalitet og hæleri af særlig grov beskaffenhed. Dette skyldes sagskompleksets omfang, at kriminaliteten har været organiseret samt det store antal tyvekoster, politiet har fundet i forbindelse med to ransagninger.

102 forhold

Sagskomplekset omfatter 69 forhold om indbrud af særlig grov beskaffenhed, forsøg på indbrud af særlig grov beskaffenhed, brugstyveri og hæleri af særlig grov beskaffenhed.

Dertil kommer en række andre forhold: Et tilfælde af vidnetrusler, overtrædelser af færdselsloven samt overtrædelser af lov om euforiserende stoffer. I alt omfatter anklageskriftet således 102 forhold.

Alle indbrudstyverier – på nær et – har fundet sted i Sønderborg Kommune, og hændelserne har fundet sted i perioden fra september 2018 og frem til marts 2019.

LÆS OGSÅ:  Straksdom med udvisning til 27-årig mand for hæleri

Indbrudstyverierne har fundet sted i private hjem, hvor der er stjålet designervarer, computere, ipads og anden elektronik, smykker, sølvtøj, værktøj, kontanter, ure, parfume, tøj, frimærker, mønter m.m.

Flere tusinde tyvekoster

Ved en enkelt ransagning har politiet fundet over 3.000 tyvekoster på en adresse i Sønderborg, men det er politiets formodning, at man allerede på dette tidspunkt har videresolgt en lang række genstande, der var stjålet ved de mange indbrud.
Syd- og Sønderjyllands Politi har opgjort værdien af de beslaglagte koster til cirka 1,2 millioner kroner.

De fire personer blev anholdt i februar og marts og har været varetægtsfængslet lige siden.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)