Kulturberigelse? Sverige uddelte pjecer til indvandrere, der er gift med børn

Man skal høre meget, før ørerne falder af, og vi er efterhånden vant til nærmest dagligt at læse om de mest utrolige historier fra Sverige og dets udfordringer med den primært muslimske masseindvandring.

Nu kolliderer svensk lalle-tolerance og virkelighedsfornægtelse imidlertid med børns ret til ikke at blive seksuelt misbrugt af voksne – mere konkret af deres voksne ægtefælle.

Som følge af problemets omfang har den svenske Socialstyrelse og Migrationsverket udgivet en pjece. Pjecen er bl.a. omtalt af DR, og den er angiveligt henvendt til flygtninge og indvandrere, der er kommet til Sverige i et ægteskab mellem en voksen og et barn.

I Sverige er det ikke tilladt for unge under 18 år at indgå ægteskab, opyser Pär Ödman, chefjurist i Socialstyrelsen.

I pjecen forklares det eksempelvis uden omsvøb, at det er forbudt at være gift med et barn, at man ikke må have sex med børn men hvis man alligevel er gift med et barn under 15-år, er det “upassende” at den voksne part er samboende med sin barnebrud.

Det oplyser det svenske nyhedsbureau TT.

Det forekommer måske med danske øjne besynderligt, at ovenstående information til voksne mennesker er nødvendig.  Men faktisk er det et stort problem at voksne gifter sig med børn.

Eksempelvis viser en rapport fra 2016, at 132 svenske børn oplyste at være gift med en voksen.

LÆS OGSÅ:  VIDEO! Dansk politiker rasende: "...Islam og bønnekald og alt muligt andet pis!"

Samtidig oplyser rapporten at der formentlig er tale om store mørketal, således at den reelle forekomst er langt højere, end man har kunnet påvise.

Man kan umiddelbart konkludere, at pjecen forsøger at italesætte og oplyse om et dokumenterbart problem, og det forekommer fornuftigt at oplyse om den svenske lovgivning.

Andre emner, der behandles i pjecen, er forbud mod tvangsægteskaber, børns rettigheder, sociale service-opgaver og ret til støtte og beskyttelse.

Alligevel er pjecen trukket tilbage, efter at den har vakt “stærke reaktioner og mange meninger”, beretter enhedschef i Socialstyrelsen Peter Rinman. Det fremgår ikke hvad polemikken rent konkret består i.

At problemet ikke behandles af myndighederne og ties ihjel stopper næppe det, mange ville karakterisere som et overgreb imod sagesløse børn.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)