Vil diskriminere mod muslimske flygtninge

Verdens næstmest folkerige land vil diskriminere mod muslimer.

Indien, verdens næstmest folkerige land efter Kina, har netop vedtaget en ny udlændingelov, der diskriminerer mod muslimer.

Loven giver mulighed for flygtninge fra Pakistan, Bangladesh og Afghanistan at få indisk statsborgerskab – men kun hvis de ikke er muslimer. Det fortæller en række medier, herunder The Guardian.

Vedtagelsen af loven udløste protester rundt om i det store land.

Ikke anti-muslimsk

Den indiske regering mener ikke selv, at den nye lov er anti-muslimsk. Det skyldes, at loven ikke forhindrer muslimer i at søge ophold eller statsborgerskab i Indien på allerede eksisterende måder.

Indiens premierminister Narendra Modi håber, at loven vil hjælpe mange af de mennesker, der blive forfulgt i Indiens tre muslimske nabolande.

“Det er en historisk dag for Indien”, siger han ifølge The Guardian, og han mener, at “loven vil fjerne lidelse fra mange, som har oplevet forfølgelser i årevis”.

Mere diskrimination, tak

Også herhjemme i Danmark er der stemning for diskrimination mod muslimer.

I 2017 viste en rundspørge, at 64 procent af vælgerne ønskede begrænsning af muslimsk indvandring. En anden rundspørge viste fornylig, at 28 procent af danskerne ønsker, at “muslimske indvandrere bør sendes ud af Danmark”.

Antallet af muslimer i Danmark vil dog formenlig fortsætte med at øges fremover, hvis det står til folketingets nuværende partier.

Både fra Ungarn, Kroatien, Grækenland og Italien lyder der meldinger om, at en ny bølge af migranter er på vej mod Europa.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Stop dog denne snak om integration

Video: Optøjer som modreaktion på Indiens nye udlændingelov, der gør det lettere for flygtninge med alle andre baggrunde end muslimsk at få indisk statsborgeskab:

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)