Medierne holder hånden over muslimske gerningsmænd

Anklager vil have to svenskere dømt for at have sprængt en bombe foran Skattestyrelsen i 2019, beretter samtlige danske medier den 8. juli 2020.

24NYT: Medierne omtaler fortsat de to gerningsmænd, der stod bag bomben foran Skattestyrelsen, som ”svenskere”, selv om der ikke kan være tvivl om, at der er tale om to svenskere med muslimsk baggrund.

Lad os gå tilbage i historien.

I forbindelse med eksplosionen ved Skattestyrelsen kunne samtlige danske medier den 14. august 2019 berette, at ”to svenskere var sigtet”.

TV2 News omtalte gerningsmændene som ”svenskere”, selv om man samtidig sendte et interview med en iraner, der sagde, at den ene gerningsmand arbejdede i familiens pizzaria.

Først få dage efter eksplosionen ved Skattestyrelsen afslørede Berlingske, at det af retsdokumenterne sort på hvidt fremgik, at gerningsmændene ”sandsynligvis havde anden etnisk baggrund end svensk”.

Man skal her bemærke ordet ”sandsynligvis” – for selv om gerningsmændene havde arabisk klingende navne, antydede Berlingskes Mathilde Graversen og Tobias Reinwald stik imod sund fornuft, at der var en mulighed for, at gerningsmændene var etnisk svenske.

Alle selvstændigt tænkende mennesker kan roligt gå ud fra, at taler vi bombesprængninger, bilafbrændinger, gruppevoldtægter, truende adfærd, befamling af skolepiger o. lign., er gerningsmændene muslimer fra Mellemøsten eller Afrika – indtil medierne har bevist det modsatte ved at afsløre gerningsmændenes etnicitet.