Langelændernes historie i ord og billeder

Interessen for lokalhistorie er stigende i disse år, og Ole Mortensøn har sat sig for at fortælle langelændernes historie og den udvikling, der har kendetegnet Langeland i de seneste 100 år.

Langeland i 100 år – langelændernes historie i ord og billeder er en billedmættet kulturhistorie om Danmarks niendestørste ø med en dynamisk og omstillingsparat befolkning fortalt af en lokal forfatter, der har en livslang erfaring i øens tjeneste som museumsinspektør på Langelands Museum.

Gennem et stort udvalg af vigtige, kulturhistoriske fotografier og en saglig tekst dokumenterer Ole Mortensøn, kærligt men også ærligt, øens liv og udvikling fra 1920-2020.

Langeland i 100 år er et historisk værk og en rejse gennem de sidste 100 år med forklaring af, hvordan det gik undervejs frem til 2020 med særlig vægt på borgerne selv, langelænderne, og deres virke.

Bogen er opdelt i 18 tematiske kapitler, om alt fra øens geografi og infrastruktur til dens vigtige erhverv landbrug og fiskeri. Og ligeledes om Langelands havne og færgefart, øens industri, forretningsliv, sundhed og ældrepleje, Kirke- og kulturliv, undervisningsinstitutioner, fritid og fest, politik, kommunikation, turisme og meget mere.

Langeland i 100 år er en dokumentation af en landsdels historie over en lang periode. Den er således af interesse for alle, og ikke mindst for langelænderne selv, og alle de, der kender til øen.

Fakta om bogen:

LÆS OGSÅ:  Ny forskning: Vigtig person fra Vindelev har været en del af den europæiske elite i jernalderen

Titel: Langeland i 100 år – Langelændernes historie i ord og billeder
Forfatter: Ole Mortensøn
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740665659
Sidetal: 342
Vejl. pris: 349,95 kr.
Udgivelsesdato: 27. august 2021

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)