Livevisninger direkte fra Det Kongelige Teater

Endnu engang rykker det Kongelige Teater ud af hovedstaden og direkte ind i biografmørket i hele landet. Over 30 biografer har tilsluttet sig dette års KGL Bio og livestreamer i løbet af de næste måneder en opera, en ballet og et skuespil direkte fra teatrets tre huse.

Publikum i hele landet kan komme med en tur i Det Kongelige Teater, når vi i november og december livetransmitterer tre forestillinger direkte fra scenerne i København til biografer landet over. Over 30 biografer helt fra Færøerne til Samsø er i år gået med i samarbejdet, så publikum langt fra hovedstaden får muligheden for at læne sig tilbage i mørket og opleve scenekunst på højeste plan sammen med fyldte sale i både Operaen, Skuespilhuset og på Gamle Scene.

”Det særlige ved KGL Bio er, at det foregår live og sendes direkte ud til biografpublikummet. På den måde bliver de en del af forestillingen på lige fod med publikum i salen og mærker den særlige stemning, der er ved live scenekunst – selv om de oplever den i deres lokale biograf. Vi er derfor meget glade for, at vi igen kan vise tre af vores forestillinger ude i landets biografer og glade for den opbakning, der er til projektet,” siger Dorthe Paulli, Chef for Outreach-aktiviteter på Det Kongelige Teater.

I år åbner KGL Bio med ikke mindre end en urpremiere, når Johannes V. Jensens episke mesterværk Kongens fald opføres for første gang nogensinde på de skrå brædder. Vi følger Mikkel Thøgersens omflakkende liv fra ung naiv student, til soldat i tjeneste hos Kong Christian II og igen som en gammel mand på sit dødsleje – forrådt af livets brutalitet. Skuespillet er en co-produktion med Aarhus Teater og kan også opleves her til januar.

LÆS OGSÅ:  Bredt flertal vedtager lovgivning for Danmarks nye naturnationalparker

Derudover byder KGL Bio i år på Johann Strauss’ fulde og festlige operette Flagermusendirekte fra Operaens storslåede scene, samt den eventyrlige fortælling om Alice i Eventyrland omsat til den flotteste ballet, som nemt kan nydes af hele familien.

KGL Bio løb første gang over biograflærredet i 2014 og har været et samarbejde mellem Det Kongelige Teater og over 50 biografer helt fra Grønland til Bornholm. Siden er ni store balletter, operaer og skuespil blevet livetransmitteret direkte fra teatrets scener og i år lægger vi yderligere tre titler til programmet.

KGL Bio viser i denne sæson:

Skuespillet Kongens fald den 28. november kl. 20

Operaen Flagermusen den 9. december kl. 15

Balletten Alice i Eventyrland den 19. december kl. 19:30

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)