Mand sigtet for hvidvask og skatteunddragelse for store millionbeløb

Nordjyllands Politi har den 21. november 2022, anholdt en mand, som man mistænker for hvidvask og skatteunddragelse for op mod 200 millioner kr.

 

Det oplyser efterforskningsleder Jan Brun Sørensen, der er politikommissær ved afdelingen for Økonomisk Kriminalitet, som forestår efterforskningen af sagen.

Det er politiets opfattelse, at den mistænkte mand i løbet af en periode på to år, i 2021 og 2022, via sine selskaber har lavet omfattende hvidvask, skatteunddragelse og momsunddragelse for op mod 200 millioner kroner.

”Jeg er tilfreds med, at vi har kunnet skride til anholdelse i denne sag om omfattende økonomisk kriminalitet,” siger Jan Brun Sørensen, der af hensynet til den verserende efterforskning i sagen ikke har mulighed for give yderligere informationer vedrørende politiets arbejde med sagen.

”Men jeg kan da slå fast, at vores efterforskning i sagen naturligvis fortsætter, så vi kan få alle omstændighederne belyst.”

Manden, der er 35 år og har boet i Nordjylland, skal i dag, 22. november 2022 kl. 13.00, fremstilles i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg med krav om varetægtsfængsling.

Politiet har rejst sigtelser for hvidvask efter straffelovens § 290a, stk. 2 samt for grov skattesvig efter straffelovens § 289, stk. 1.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)