Mangel på elektrikere

Hos brancheorganisationen TEKNIQ genkender man billedet af, at det er blevet sværere for elinstallationsvirksomhederne at rekruttere de nødvendige, faglærte medarbejdere. Men samtidig er virksomhederne blevet bedre til at løse rekrutteringsudfordringerne.

Elektrikere ligger på tredjepladsen over de fag, hvor danske virksomheder har sværest ved at rekruttere medarbejdere. Det fremgår af en ny opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Et billede, man genkender hos TEKNIQ Installationsbranchen.

”Det bekræfter resultaterne i vores egen medlemsundersøgelse, som viser stigende udfordringer med at skaffe tilstrækkeligt med faglært arbejdskraft i elinstallationsbranchen,” siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ, der repræsenterer de danske el- og vvs-installationsvirksomheder.

”Den samme udfordring ser vi, ifølge vores undersøgelse, i øvrigt i endnu højere grad også i vvs-installationsvirksomhederne,” siger Tina Voldby.

Når vvs-branchen ikke topper opgørelsen fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, skyldes det ifølge TEKNIQ, at denne branche ikke omfatter så mange virksomheder.

Styrelsens tal viser, at der i foråret var 681 elektrikerstillinger, som ikke blev besat. Men hos TEKNIQ understreger man, at branchens virksomheder alligevel har formået at finde løsninger og øge den samlede beskæftigelse.

”Vi ser blandt andet, at installationsbranchen i stigende grad er begyndt at ansætte flere ufaglærte og andre faggrupper. Det er en vigtig del af forklaringen på, hvorfor vi stadig er langt fra de flaskehalstilstande, vi så, lige inden den økonomiske krise ramte for godt ti år siden,” siger Tina Voldby og uddyber:

LÆS OGSÅ:  34-årig morder tvang ung mand til at partere offer – nu er der faldet dom

”Samtidig har elinstallationsvirksomhederne de senere år åbnet dørene for rekordmange lærlinge for på den måde at sikre den fremtidige strøm af faglært arbejdskraft,” siger hun.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)