Masseflugt af sponsorer fra Copenhagen


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Masse-flugt af sponsorer fra Copenhage Pride skal igen diskuteres i Københavns Borgerrepræsentation. Det sker 30.maj, hvor DF tager sagen op.
Formanden for Copenhagen Pride Lars Henriksen træder tilbage. Den nye formand, Benjamin Hansen, er ansat på kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaards (R) kontor.
De åbenbare tætte forbindelser mellem Copenhagen Pride og den radikale kulturborgmester Mia Nyegaard kan fortsætte. I dag trådte den hidtidige formand for Copenhagen Pride, Lars Henriksen tilbage. Den nye formand, Benjamin Hansen, har siden august 2023 været ansat på kulturborgmester Mia Nyegaards kontor.
Copenhagen Pride, har indtil den 7. oktober 2023, udelukkende haft fokus på sin forenings egentlige formål, at handle om “seksuelle mindretals rettigheder”. Den 7. oktober angreb Hamas fra Gaza 1200 israelske civilister og tog mere end 200 gidsler med til Gaza. De fleste af gidslerne er der endnu. På sin hjemmeside krævede Copenhagen Pride, at man fremover var helt udelukket som sponsor, hvis man havde samarbejde eller relationer til den jødiske stat. Altså en sindelagskontrol, men også krav om udelukkelse, hvis sponsor i den verserende krig, havde mest sympati for Israel. Da sponsor-pengene, på grund af de antisemitisk-lignende krav, var ved at rulle væk fra den kommende Pride her til sommer, blev de af deres hyrede kommunikationsfirma, rådet til at erklære, at de var blevet misforstået. Den radikale kulturborgmester Mia Nyegaard, trådte omgående til for at komme Copenhagen Pride, til undsætning.
I TV-2 Kosmopol, sagde borgmesteren nøjagtig som kommunikationsfirmaet havde anbefalet: “Der var tale om en misforståelse”. Jeg tror, at netop denne bevidste forvanskning, var afgørende og med til at gøre Copenhagen Pride en bjørnetjeneste. Alle kunne jo se, at Copenhagen Pride’s opslag var en fast krav. Det var slet ikke til at misforstå. Dansk Industri, Nykredit, Mærsk, Novo Nordisk, KPMG, Deloitte, TUI, Google Danmark og DFDS lyttede ikke til kulturborgmesteren og Priden’s enstemmige forklaring. De troede slet ikke på den. Tværtimod. Nu har de alle sagt fra. Rådgivningsdirektør i Dansk Industri Kinga Szabo Christensen udtaler: “Med den øgede politisering, vi har oplevet i år, er det vores opfattelse, at Copenhagen Pride ikke lige nu, er det inkluderende fællesskab, som det oprindeligt var tiltænkt”.  Med de nye toner fra såvel firmaer som toppen af dansk erhvervsliv, så foreligger der en helt ny situation, som også Københavns Kommune bør forholde sig til. Hvorfor ? Fordi kommunen hvert eneste år betaler mere end en million kroner, til den Pride Festival, som væsentlige sponsorer flygter fra. Jeg er helt sikker på, at kulturborgmesteren ikke rykker sig en tomme. Det gør hendes ræv-røde flertal heller ikke. Men, nu frygter jeg, at kulturborgmesteren og hendes røde kultur-flertal, bare vil bevilge endnu flere penge til Copenhagen Pride. Priden skal hjælpes med at få lukket det økonomiske hul.  For uanset Priden’s diskriminerende adfærd, så kan flertallet sagtens leve med Priden’s politiske markeringer og strategi, bare det ikke udtrykker nogen form for støtte til den jødiske stat. Ved nu at ville give flere penge til Copenhagen Pride, som en “anerkendelse og belønning” for at dæmonisere den jødiske stat, så betyder det også, at vi svigter mange mindre kultur festivaller, for pengene kommer i stort omfang til at gå til kulturfolkets kæledægge, Copenhagen Pride. For nogle politikeres vedkommende er det at slå to fluer med et smæk. Ved reelt at solidarisere sig med Hamas-linjen, kan der nemlig skabes fuldstændig ro i den radikale gruppe på Københavns Rådhus.  Sådan er politik nemlig, når det er værst. Følg den nye debat om skandalen. Læs næste dages Kristeligt Dagblad og følg debat i Borgerrepræsentationen den 30. maj

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)