MEDDELELSE FRA 24NYT

I april 2019 valgte Facebook at blokere for den systemkritiske netavis 24NYT. Det skete efter en henvendelse fra journalister på DR, som havde fremlagt ”belastende” materiale vedr. vores netavis. DR forsøgte at skjule dette faktum, men flere medier har efterfølgende dokumenteret dette.

DR havde bl.a. fået en række “eksperters” vurdering af 24NYT. Eksperternes konklusion var, at 24NYT må have “købt likes”. 24NYT har imidlertid ALDRIG købt et eneste like.

Kort tid efter 24NYT’s lancering flettede 24NYT’s Facebook-side sammen med andre sider (sidesammenfletninger er Facebooks eget værktøj!), som i en periode havde delt mange af vores artikler. Sådanne sidesammenfletningen kan KUN ske med tilladelse fra Facebook selv, som vurderer hver eneste anmodning, hvorefter Facebooks medarbejdere enten afviser eller godkender anmodningen. Facebooks medarbejdere foretager altså en konkret vurdering fra sag til sag.

Facebook har således GODKENDT 24NYT’s anmodninger om de sidesammenfletninger, der har fundet sted, og derfor er Facebook vidende om, at 24NYT aldrig har købt likes. DR’s ”eksperter” har taget fejl.

Desuden orienteres ALLE følgere automatisk om sidesammenfletningerne således, at de kan lade være med at følge de pågældende sider, såfremt det er det, der ønskes.

24NYT har således fulgt Facebooks retningslinjer til punkt og prikke, og alle vores dispositioner på Facebook var godkendt af Facebook.

Alligevel kunne Facebook ikke stå for presset fra det statsejede DR og meddelte 24NYT, at vores profil på platformen var lukket. Det betød, at vores 34.000+ følgere mistede adgangen til 24NYT’s nyheder på Facebook.

LÆS OGSÅ:  VILD VIDEO! Nye Borgerlige–politikere rystet: "Ordføren er fuldstændig kuk!"

Selvom DR’s journalister ikke lagde skjul på, at de er så tæt på Facebooks kommunikationschef, Peter Andreas Münster, at de ifølge egne oplysninger kommunikerede med ham via SMS(!), så svarede Peter Andreas Münster ALDRIG på 24NYT’s henvendelser. Vi har derfor aldrig fået mulighed for at dokumentere, at vi overholdt Facebooks retningslinjer.

På 24NYT har vi opfattet Facebooks manglende reaktion på vores henvendelser som udtryk for de facto censur over for et systemkritisk netmedie.

For få dage siden blev Trykkefrihedsselskabet udsat for samme blokering som 24NYT. Højst sandsynligt, fordi Trykkefrihedsselskabet ved mange lejligheder har sat fokus på negative konsekvenser af indvandringen til Danmark. Foreningen har vel at mærke gjort det i et ytringsfrihedsperspektiv.

De mange sager, hvor et utal af Facebook-brugere har fået slettet opslag og blevet udelukket fra Facebook alene fordi de OMTALER T[censur]. R[censur], har medført, at Nye Borgerlige har indkaldt statsministeren til samråd.

På 24NYT hilser vi dette initiativ velkommen, og Nye Borgerliges bekendt med – og orienteret om – Facebooks censur af 24NYT.

Eftersom vi ikke har kunnet komme i kontakt med Facebooks kommunikationschef Peter Andreas Münster, har vi midlertidigt oprettet en ny Facebook-side, som du kan finde og følge ved at klikke på linket nedenfor.

Den må vi så bygge op fra bunden, og uden brug af de værktøjer, som Facebook selv stiller til rådighed. Vi håber, at vi denne gang kan få lov til at være på platformen, og at vores tidligere – og nye – følgere ikke igen skal opleve censur over for de nyheder, som vi formidler.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Visioner for et nationalkonservativt Danmark – Del I

Med venlig hilsen
André Rossmann – Chefredaktør

Link til 24NYTs nye Facebook-side: www.facebook.com/24NYT1/

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)