Narkokurer dømt i stor kokainsag

En 29-årig mand er mandag ved Retten i Horsens blevet idømt otte års fængsel for sin rolle i et netværk, der smuglede kokain fra Danmark til Norge.

I retten blev den 29-årige dømt for at have fragtet en kasse med 11 kilo kokain fra en adresse i Brædstrup til en adresse i Hedensted.

Politienheden Særlig Efterforskning Vest begyndte i efteråret 2019 efterforskningen af narkosmuglingen, og den 15. januar 2020 slog de til i en koordineret indsats med norsk politi. To 29-årige mænd fra Horsens-området blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet, mens norsk politi anholdt en tredje mand på 50 år.

I april faldt første dom i sagen, da en af de 29-årige blev idømt 13 års fængsel for at have været med til at smugle omkring 25 kilo kokain fra Danmark til Norge.

Erkendte i retten

Mandag blev den anden 29-årige så dømt i sagen.

”Dommen er endnu et eksempel på, hvor hårdt der bliver slået ned på kriminalitet med store mængder hård narkotika. Politiet har foretaget en rigtig god efterforskning, der fik standset netværkets indsmugling af narko, og fik forhindret mange kilo kokain i at ende på gaden, ” siger specialanklager i Særlig Efterforskning Vest, Lars Petersen.

Den 29-årige erkendte forholdet – han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Den tredje mand, der p.t. sidder frihedsberøvet i Norge, vil få sin sag behandlet af norsk politi.

LÆS OGSÅ:  Far og søn dømt i stor sag

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)