Også afghanerne bliver i Danmark permanent

Flygtningenævnet har allerede taget stilling til hjemsendelse af to afghanere. Den ene bliver i Danmark, fordi det kræver flygtningekonventionen. Den anden skal hjemsendes, oplyser Berlingske.

En tvangsmæssig hjemsendelse vil imidlertid kræve, at Danmark indgår en hjemsendelsesaftale med Taleban-regimet.

Både regeringens støtteparti Enhedslisten, De Radikale og De Konservative mener, at det overhovedet ikke kan komme på tale at lave hjemsendelsesaftaler med Taleban-regimet.

De Konservatives udlændingeordfører, Marcus Knuth, siger, at Danmark ikke skal samarbejde med Taleban, selv hvis det skulle betyde, at udviste afghanere vil hobe sig op på landets udvisningscentre.

Pia Kjærsgaard, Dansk Folkepartis udlændingeordfører, siger, at DF er klar til at samarbejde med Taleban om hjemsendelser.

Alt tyder derfor på, at de afviste afghanere på samme måde som de afviste syrere får lov til at blive i Danmark permanent.

Regeringen har tidligere meldt ud, at inddragelse af opholdstilladelser for syrerne kun handler om at sende et signal for at afskrække potentielle asylansøgere fra at søge asyl i Danmark.

Regeringen kan nemlig ikke hjemsende syrere uden opholdstilladelse med tvang, hvis de ikke frivilligt rejser til Syrien. Det skyldes, at man ikke vil samarbejde med Syriens præsident, Bashar al-Assad.

Danmark vil heller ikke samarbejde med Taleban i Afghanistan. Det har derfor kun symbolsk værdi og ingen effekt, at regeringen inddrager opholdstilladelserne for de afviste afghanere. De bliver i Danmark permanent og vil ”hobe sig op på landets udvisningscentre”. Læs mere her.

André Rossmann

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)