Politiet finder flere skydevåben – én person idømt straksdom på 2 år og 3 måneders fængsel

Fyns Politi fandt i forbindelse med to forskellige efterforskninger flere skydevåben og ammunition. Fyns Politi anholdte derfor først en 31-årig mand og senere en 32-årig mand. Den 31-årige mand blev i dag kl. ca. 11.00 idømt en straksdom på 2 år og 3 måneders fængsel.

 

I forbindelse med en efterforskning var Fyns Politi i går den 9. maj 2023 ude og ransage på en adresse i Ringe. Her fandt politiet en pistol og forskellige former for ammunition hos en 31-årig mand.

Den 31-årige mand, der er fra Faaborg Midtfyn-Kommune, blev anholdt kl. 13.04 og fremstillet i grundlovsforhør i dag den 10. maj 2023 kl. 10.35. Manden erkendte overtrædelse af våbenloven under særligt skærpende omstændigheder og blev idømt en straksdom på 2 år og 3 måneders ubetinget fængsel. Manden modtog dommen og blev varetægtsfængslet frem mod afsoning.

Anklager i sagen, Brian Dybdahl er tilfreds med dommen og udtaler: – jeg er tilfreds med, at der i denne sag er hurtig afklaring, og at retten idømmer i tråd med anklagemyndighedens vurdering af sagen. Der er tale om overtrædelse af våbenloven under særligt skærpende omstændigheder og det afspejler dommen.

I forbindelse med en anden efterforskning var Fyns Politi senere den 9. maj 2023 ude på en adresse i Årslev. Her fandt politiet 3 skydevåben og ammunition hos en 32-årig mand. Den 32-årige mand, der er fra Faaborg-Midtfyn Kommune, blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør i dag den 10. maj 2023 kl. 11.45. Den 32-årige blev varetægtsfængslet i foreløbigt 4 uger frem til 7. juni 2023.

LÆS OGSÅ:  Patrulje fandt narko og strømpistol i slingrende bil

Fyns Politi er tilfredse med gårsdagens anholdelser. Politikommissær Jesper Bøg udtaler: – jeg er tilfreds med, at vi i går fik foretaget to anholdelser og beslaglagt flere våben og ammunition, så de våben ikke længere er i omløb i vores samfund.

Fyns Politi bemærker desuden, at det er usædvanligt, at finde flere skydevåben på samme dag. – Det var en usædvanlig dag i går. Det er ikke hver dag, at vi foretager to ransagninger og finder våben og ammunition under begge disse ransagninger, udtaler Jesper.

Fyns Politi har ingen indikationer på, at de anholdte har relationer til rockere- eller bandegrupperinger.

Fyns Politi har ikke yderligere til sagen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)