Politiet: Voldsomt og farligt vejr på vej

I forbindelse med den varslede storm Pia kan der komme vindstød af orkanstyrke ligesom flere områder risikerer forhøjet vandstand.

 

 

DMI varsler voldsomt blæsevejr og forhøjet vandstand flere steder i Fyns Politikreds torsdag og fredag. På Langeland og Ærø varsles der om vindstød af orkanstyrke, mens der i resten af Fyns Politikreds varsles vindstød af stormstyrke.

 

Fyns Politi opfordrer i den forbindelse alle borgere til at få sikret løse genstande såsom fx trampoliner, haveredskaber og møbler.

 

Det er politiets forventning, at der i forbindelse med stormen vil være træer, der vælter. Alle opfordres derfor også til at færdes i trafikken med agtpågivenhed og tålmodighed. Tag afsted i god tid, hvis du skal afsted på juleferie.

 

Forhøjet vandstand kan forventes nogle steder

Som følge af det voldsomme blæsevejr er det forventningen, at der vil være forhøjet vandstand i de indre farvande særligt fredag. Der er risiko for forhøjet vandstand omkring den nordlige del af Fyn og i farvandet på den østlige side af Fyn ned mod Langeland. Varslet om forhøjet vandstand gælder særligt Kerteminde, Bogense og Odense Fjord. Hvis du er i tvivl om, om der er varslet forhøjet vandstand hos dig, så hold dig orienteret på https://www.dmi.dk/varsler.

 

Fyns Politi opfordrer til, at borgere i et område, hvor der er risiko for forhøjet vandstand, får sikret sin ejendom. Beredskab Fyn har oplysninger om sandsækkedepoter på deres hjemmeside, hvoraf det også fremgår, at der vil være sandsække klar til afhentning senest kl. 16.00 onsdag den 20. december 2023. Du kan finde depoterne her https://beredskabfyn.dk/selvbetjening/vandstandsstigninger.

LÆS OGSÅ:  Store oversvømmelser forventes efter stormen

 

Det kan oplyses, at det lokale beredskab er ved at opsætte vandbarrierer på relevante lokationer. Vi opfordrer i den forbindelse til, at man lader beredskaberne arbejde og lader beredskabets materiel være.

 

Hold dig orienteret, hvis du skal ud i trafikken

Fyns Politi har modtaget oplysning om, at Ærøfærgerne har aflyst sejlads på afgange i morgen aften den 21. december 2023 pga. kraftig vind. Der er for nuværende ikke forventning om, at Svendborgsundbroen lukker i forbindelse med blæsevejret.  Skal man ud i trafikken, så opfordrer vi til, at man følger situationen tæt og holder sig orienteret. Du kan følge situationen ved færgeselskaberne, Vejdirektoratet og Sund og Bælt.

 

Der gøres derudover opmærksom på, at sundhedsmyndighederne har mulighed for at bevæge sig rundt til de berørte områder herunder også Ærø og Langeland.

 

Der er på nuværende tidspunkt ikke forventninger om strømnedbrud i forbindelse med stormen. Er du i et område, hvor der er risiko for forhøjet vandstand, så hold dig orienteret om strømnedbrud på kortet her. De relevante myndigheder er opmærksomme på borgere, hvor der er kritisk brug for strøm til fx elektriske apparater til sygdomsbehandling.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)