Premierminister: Vesteuropa på vej mod at blive en muslimsk-kristen blandingskultur

Den ungarske premierminister Viktor Orban advarer imod enorme kulturelle ændringer i Vesteuropa. Magtfuld europæisk alliance vil “redde Europa”.

Ungarns premierminister Viktor Orban mener, at Europa bevæger sig imod kulturel splittelse. Mens Østeuropa bibeholder de traditionelle kristne værdier som Europa er bygget på, bevæger Vesteuropa sig imod en blandingskultur.

Viktor Orban mener, at EU er ved at blive opdelt i “to civilisationer”: “en blandet muslimsk-kristen i vest og en traditionel i det centrale Europa,” siger han men henvisning til det tidligere Østeuropa.

Viktor Orban er sammen med en række andre europæiske ledere gået sammen for at skabe en konservativ alliance op til det kommende valg til EU-parlamentet. Valget løber af stablen fra d. 23.-26. maj 2019. Med i alliancen indgår den såkaldte Visegrad-gruppe, der allerede har forårsaget betydeligt hovedpine i EU-hovedkvarteret i Bruxelles.

Udover Ungarn består gruppen af Polen, Tjekkiet og Slovakiet. De fire lande har formået at holde stand imod EUs krav om flygtningekvoter. Mange mener, at østeuropæerne dermed beviste, at EUs medlemslande i virkeligheden kan få det som de vil, hvis bare de holder fast. Visegradgruppens modstand imod muslimsk indvandring sker med henvisning til den kulturelle ødelæggelse og betydelige sikkerhedsrisiko, der ifølge de fire landes regeringer er forbundet med muslimsk indvandring.

Viktor Orban mener således, at strømmen af mennesker fra den ikke-vestlige verden er en muslimsk invasion. “Multikultur er en illusion,” har den kontroversielle premierminister tidligere sagt. Han mener ganske enkelte ikke, at muslimer vil formå at integrere sig i tilstrækkelig grad, og at dette vil få alvorlige konsekvenser for Vesteuropa.

LÆS OGSÅ:  EU sagsøger Ungarn - kræver mere indvandring

Efter skæbnesvangre valg i Østrig og Italien har begge lande tilsluttet sig den genstridige V4-gruppes bestræbelser. EU og tilhængere af ikke-vestlig indvandring kan forvente hård kamp både op til valget i maj og efterfølgende. Et valg, der grundet generelt skepsis blandt vælgerne overfor Kommisionens udlændingepolitik kan forandre den politiske sammensætning i EU-parlamentet betydeligt.

Det var oprindeligt Østrigs nye unge konservative kansler Sebastian Kurz, der lancerede idéen om en europæisk alliance imod ikke-vestlig indvandring. Men han har stærke samarbejdspartnere mod øst og syd.

Italiens indenrigsminister Matteo Salvini sagde fornyligt: “Jeg vil gerne skabe en pagt, en alliance for alle der ønsker at redde Europa. Jo flere vi er, jo bedre.”

Den voksende gruppe af genstridige EU-medlemmer har magtfulde allierede. USAs præsident Donald Trump udtrykte således solid støtte til Polens syn på grænsekontrol og kamp for bevarelse af landets kultur under et besøg i sommeren 2017. Kort efter deltog Israels premierminister Benjamin Netanyahu i et topmøde hos Visegradgruppen afholdt i Ungarn. Også han udtrykker støtte til gruppens politik.

Video-uddrag af Viktor Orbans tale:

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)