PTSD-ramte soldater klar til at cykle Danmark tyndt

DIF Soldaterprojekt arrangerer i perioden 28.- august til 5. september etapeløbet ’Ride4Rehab’ for psykisk og fysisk skadede soldater. Omkring 45 veteraner med PTSD er klar i sadlen sammen med en række kendte politikere, sportsfolk og mediepersoner, som bakker op om løbet og sagen.

DIF Soldaterprojekt afholder året rundt et væld af forskellige arrangementer, der har som målsætning at forbedre livet for fysisk og psykisk skadede veteraner via idræt og fællesskaber.

En af årets helt store begivenheder bliver cykelløbet ’Ride4Rehab’, som er et stort cykelevent for skadede veteraner. Der cykles ni etaper igennem Danmark i perioden 28. august til 5. september med start i Frederikshavn og mål i København på Flagdagen for Danmarks udsendte.

’Ride4Rehab’ blev første gang afviklet tilbage i 2013 for fysisk skadede veteraner. I år inkluderer projektet alle skadede veteraner herunder psykisk skadede veteraner. Og netop de psykisk skadede veteraner har i den grad taget udfordringen op, idet hele 45 veteraner med PTSD skal køre Ride4Rehab.

”Vi har desværre rigtigt mange soldater i Danmark, der er blevet ramt hårdt psykisk efter at have været i krig, og den gruppe er måske også blevet glemt lidt. I DIF Soldaterprojekt er vi begyndt at omfavne de psykisk skadede veteraner også, og vi prøver ved hjælp af idræt og fællesskaber at skubbe dem i en rigtig retning igen. I cykelløbet ’Ride4Rehab’ får veteranerne en udfordrende oplevelse for livet under trygge og organiserede idrætsrammer, og vi ser frem til nogle spændende dage på landevejene,” siger Rune Oland Tanggaard, der er projektleder på DIF Soldaterprojekt.

LÆS OGSÅ:  Der skal foretages omtælling i Region Hovedstaden

De 45 veteraner får følgeskab på etaperne af en lang række kendte politikere, sportsfolk og mediepersoner, som har valgt at bakke op om ’Ride4Rehab’ og DIF Soldaterprojekt.

Listen tæller i skrivende stund blandt andre: Formand Mette Frederiksen (A), beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), formand Kristian Thulesen Dahl (O), skuespiller Paw Henriksen, DR-journalist Mark Stokholm, tidligere dansk håndboldspiller Lars Jørgensen og OL-bryder Mark O. Madsen.

Etaperne i ’Ride4Rehab’ er fordelt således:
Etape 1: 28.8: Frederikshavn – Aalborg
Etape 2: 29.8: Aalborg – Skive
Etape 3: 30.8: Skive – Holstebro
Etape 4: 31.8: Holstebro – Nymindegab
Etape 5: 1. 9: Nymindegab – Haderslev
Etape 6: 2. 9: Haderslev – Fredericia
Etape 7: 3.9: Fredericia – Slagelse
Etape 8: 4.9: Slagelse – Høvelte
Etape 9. 5.9: Høvelte – København (Kastellet)

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)