Regn den selv ud: Færge eller Fyn?

Det er stort set altid billigere at tage færgen mellem Aarhus og Odden end at sidde bag rattet hele vejen på de jyske motorveje. Sådan har det i årevis lydt i reklamer for Molslinjens færger over Kattegat. Men nu tilbyder Molslinjen bilister selv at udregne, hvor meget de sparer ved at være i god tid.

Der kan sagtens være både penge og kilometer at spare ved at tage færgerne. Nu kan alle selv regne ud, hvad der kan betale sig: Færge eller Fyn?

Molslinjen er en genvej mellem Jylland og Sjælland, og fra langt de fleste steder er der både penge og kilometer at spare, hvis du køber din billet i god tid. Men regnestykket er svært, og derfor lancerer Molslinjen nu en beregner på hjemmesiden, hvor bilister kan få et estimat på, hvad de kan spare i penge og kilometer.

”Det er selvfølgelig ikke noget helt nemt regnestykke, og vi er nødt til at lægge en del faste parametre ind i beregneren – men det er vores bud på den mest sandfærdige måde at regne det på – og så må bilisterne vurdere, om det er færge eller Fyn, som giver mest værdi for dem”, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Beregneren bruger Google Maps til at udregne den hurtigste rute, og så lægges der tal ind for den billigste billet til Molslinjen kombineret med den billigste overfart på Storebælt og FDM’s udregning af den laveste udgift for en kørt kilometer.

”Vores beregner tager ikke højde for tid og eventuelt kø på vejene – kun den konkrete sparede udgift samt antallet af sparede kilometer, hvor bilen står stille på færgen”, siger Jesper Skovgaard. Han er godt klar over, at bilister vil granske beregnerens metode og resultater – men han tror også at nogle vil blive overraskede:

LÆS OGSÅ:  Lejeboligmarkedet i 2019: Aarhus er 56% dyrere end resten af Region Midtjylland

”Vi går planken ud her. Vi fremlægger så åbent, som vi kan, regnestykket på penge og kilometer, hvis du booker i god tid. Det er klart, at hvis man rejser fra Padborg til København og kan spare tre kroner og 19 kilometer ved at tage færgen – så er det ikke helt sikkert, at det regnestykke går op for den enkelte bilist – men fra andre byer i Jylland eller på Sjælland vil der faktisk være en del at spare – også selv om man ikke lige kan finde den billigste billet”, siger Jesper Skovgaard.

Beregneren findes på Molslinjens hjemmeside fra i dag onsdag den 24. maj.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)