Skolebørn fra Silkeborg kastede genstande mod Trump til skolearrangement

Politisk indoktrinering starter tidligt i de danske skoler. Det fremgår af en kort video, som 24NYT er kommet i besiddelse af. (Videoen kan ses sidst i artiklen)

Skolebørn helt ned til seksårsalderen blev torsdag i sidste uge opfordret til at kaste genstande mod billeder af den amerikanske præsident Donald Trump. Denne alternative form for pædagogisk indlæring var en del af et tema-arrangement om verdens lande for elever, forældre og lærere fra Vestre Skole i Silkeborg.

Kasteriet mod Trump foregik i den såkaldte Mexico-stand, og den var tilrettelagt således, at de unge børn kunne vise deres afsky mod den mur, som den amerikanske præsident har sagt, at han vil bygge langs den amerikansk-mexicanske grænse for at forhindre den massive, ulovlige indvandring fra USA’s sydlige nabo.

De danske skolebørn kunne vise deres modstand mod Trumps politik over for illegal mexicansk indvandring ved at få den onde Trump til at vælte ned fra toppen af en Mexico-mur, hvilket de så gjorde efter bedste evne til forældre og lærers opmuntrende tilråb. Der blev der jublet, når det lykkedes at vælte Trump ned fra murens top, og ifølge 24NYTs kilder blev der flere gange skreget “fuck Trump” af helt, helt unge børn.

24NYT har systematisk kimet ledelsen af Vestre Skole ned. Både på skolens numre og på skolederens og viceskolelederens samt den pædagogiske leders private numre. Uden held. Vi har også lagt telefonbesked hos skoleleder Kristian Toft. Alt sammen for at få en forklaring på, hvordan arrangementet hænger sammen med skolens målsætninger, der blandt andet siger, at “elevernes kompetencer udvikles gennem faglig fordybelse”

LÆS OGSÅ:  VIDEO: Her er Trumps afskedstale

Udover en afklaring på, hvordan det at kaste med genstande mod en amerikansk præsident hænger sammen med “faglig fordybelse”, ville 24NYT egentlig også gerne have haft et svar på, hvilke “læreprocesser og kompetencer” arrangementet gav eleverne.

Af Vestre Skoles målsætningsprogram fremgår det nemlig også, at “det er en vision, at Vestre Skole er i stand til at udvikle læreprocesser og kompetencer som en del af det kommunale uddannelsestilbud for skolens brugere – elever, forældre og personale.”

Vi fik desværre aldrig svar fra skolens ledelse på disse enkle spørgsmål.

Det lykkedes dog 24NYT af få fat i formanden for skolens bestyrelse Stig Elgar Estrup, men han havde ingen kommentarer til arrangementet, da han ikke selv var til stede, og han ønskede heller ikke at forholde sig teoretisk til begrebet politisk indoktrinering.

“Jeg var ikke til stede, og har derfor ingen kommentarer overhovedet”, sagde Estrup.

Hvad mener du om, at danske skoleelever kaster genstande efter billeder af Trump? Skriv din mening i kommentarfeltet herunder og del gerne artiklen på Facebook.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)