Snart indvies Kampsportens Hus

Den 2. december indvies Kampsportens Hus på Nørrebro. Det nye hus bliver et fyrtårn for asiatisk kampsport og et samlingssted for lokalsamfundet. Donationer på over 50 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond, Lokale og Anlægsfonden og Nordea-fonden har muliggjort byggeriet.

København får snart en ny fritidsfacilitet på Nørrebro. Kampsportens Hus står nu færdigt til brug efter flere års byggeri. Den 2. december indvies huset officielt.

Kampsportens Hus er den første facilitet i København, der er dedikeret til kampsport. Ambitionen er, at det nye hus skal blive et fyrtårn for kampsport og et samlingssted for lokalsamfundet.

Indvielsen af Kampsportens Hus glæder kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV):

”Flere og nye fritidsfaciliteter til københavnerne fortjener en stor fejring. Med Kampsportens Hus får københavnerne et helt nyt sted, hvor foreningslivet kan udspille sig i helt sublime omgivelser. Som by og hovedstad skal vi rumme både elite og bredde – og specialiserede nichesteder som Kampsportens Hus. Det er inspirerende, når æstetik og funktionalitet på denne måde går op i en højere enhed.”

Kampsportens Hus rummer et indendørs areal på 3000 m2 og et udendørs areal på 2000 m2. Huset giver dermed masser af plads til både kampsport, bevægelse, leg og samvær. Som en del af det arkitektoniske udtryk er huset indrettet, så det skal afspejle asiatiske traditioner inden for kampsport. Når huset åbner, vil der rumme aktiviteter inden for blandt andet taekwondo, karate og thaiboksning. Udover kampsportsforeningerne er det sigtet, at blandt andet aftenskoler, skoler og daginstitutioner kan benytte huset i dagtimerne.

LÆS OGSÅ:  Flere kvinder skal ind i kampen

Kampsportens Hus er opført med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond, Lokale og Anlægsfonden og Nordea-fonden.

For Den A.P. Møllerske Støttefond har det været afgørende at skabe enestående rammer om kampsporten i København, og samtidig bidrage til endnu flere idræts- og bevægelsesaktiviteter for børn og unge på Nørrebro og Nordvest

Anna Hassel, arkitekt i Lokale og Anlægsfonden:

”Kampsport er ikke kun en sport, men er også en kultur, hvor man udfordrer sig selv og lærer at mestre og forstå krop og sind. I København har der længe været brug for at synliggøre kampsporten, og give de over 100 kampsportsforeninger og deres ca. 8000 medlemmer et fysisk sted at mødes og træne. Jeg håber at Kampsportens Hus bliver den åbne og inviterende destination for kampsport hele byen har manglet, og at stedet viser nye veje til, hvordan kampsport, leg og bevægelse kan forenes til glæde for både unge og gamle.”

Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden:

”Huset bliver kraftcenter for kampsporten i København. Ved at samle de mange foreninger vil vi opleve masser af synergi, og at flere får øjnene op for kampsportens mangfoldighed og muligheder. Vi ser frem til at følge de mange gode liv i huset.”

 

Fakta om Kampsportens Hus

  • Den 2. december 2022 indvies Kampsportens Hus på Nørrebro i København
  • Huset åbner for offentligheden den. 2. december 2022.
  • Projektet har en samlet anlægssum på 104,5 mio. kr., hvoraf Den A.P. Møllerske Støttefond bidrager med 30 mio. kr., Lokale og Anlægsfonden med 10,2 mio. kr. og Nordea-fonden med 10 mio.kr. Københavns Kommune finansierer det resterende beløb og udgifter til husets drift.
  • Arkitektfirmaet Entasis har tegnet Kampsportens Hus, som er opført af entreprenørvirksomheden Einar Kornerup.
LÆS OGSÅ:  Flere kvinder skal ind i kampen

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)