SOBIBÒR af Lotte og Søren Hammer

Sommeren 1942. Hartvig Voss, Peters kammerat fra SS-skolen Bad Tölz, er på rekreation i Danmark. Han har deltaget i en einsatzkommando på østfronten, hvor han har været med til at myrde titusindvis af jøder, hvilket hans nerver ikke kunne holde til.

Efter sin rekreation får Hartvig nyt job som revisor ved udryddelseslejren Sobibór i Polen. Regnskaberne for lejren viser, at der forsvinder en masse guld, der ellers skulle sendes til Berlin. Han installerer sig i en villa udenfor lejren med to  hjælpesoldater. En dag bringer en af disse soldater, helt usædvanligt, en lille pige med hjem, som han har fundet på jernbaneområdet.

Kassandra, Alexander og Debora ankommer til Sobibór og bliver straks sendt til gaskammeret. Men Hartvig genkender Kassandra, som han har mødt i Warszawa, og i sin ærepligt overfor Peter hjælper han de tre.
Alexander bliver en del af lejrens skovkommando, Debora skal passe gæs, og Kassandra kommer i huset hos Hartvig, hvor hun skal lave mad og passe den lille pige. Ingen af delene har hun de fjerneste forudsætninger for.

Et særpræget forhold udvikler sig mellem Kassandra og Hartvig. Samtidig prøver Alexander og Debora at overleve i lejren, hvor livet er benhårdt på grund af sult og sadistiske lejrvagter.
De to søskende kommer længere og længere væk fra hinanden. Kassandra ignorerer dødslejren, så meget hun kan. Uundgåeligt er der et opgør på vej.

LÆS OGSÅ:  Radio Klassisk og Det Kongelige Teater indgår nyt samarbejde om radio- og podcastserie

Tidligere udkommet i serien: Vejen til Warszawa, Kobberslottet,
Gaden uden navn og Byen ved Volga

OM BOGEN:

Vejl. pris 249,95
Kategori: Historisk spændingsroman
Udgivelsesdato: 18. maj 2021
Sider: 304
ISBN: 9788771918106

M FORFATTEREN:

LOTTE OG SØREN HAMMER er et dansk søskendepar,som siden 2010 har været fuldtidsforfattere. De har sammen udgivet 14 romaner. Deres romaner er udkommet i 22 lande, og filmrettighederner er solgt.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)