Store pengebeløb beslaglagt i Københavns Lufthavn – fem personer varetægtsfængslet

I to forskellige sager er i alt fem personer blevet varetægtsfængslet sigtet for grov hvidvask. De blev alle anholdt i Københavns Lufthavn, hvor pengene blev fundet skjult i deres bagage.

 

Fire svenske statsborgere i alderen 20-60 år blev i dag efter et lukket grundlovsforhør i Københavns Byret varetægtsfængslet frem til den 13. november sigtet for hvidvask af særlig grov beskaffenhed. De fire personer, der var på vej ud af Danmark, blev anholdt søndag eftermiddag, efter Toldstyrelsen via scanninger af deres kufferter havde fået mistanke om, at bagagen indeholdt kontanter. I kufferterne blev der efterfølgende fundet et beløb svarende til ca. 1,8 millioner danske kroner.

I en lignende sag blev en 48-årig mandlig svensk statsborger lørdag varetægtsfængslet frem til den 7. november også sigtet for hvidvask af særlig grov beskaffenhed. Manden blev anholdt fredag eftermiddag i lufthavnen, hvor Toldstyrelsen blev opmærksomme på hans kuffert, som viste sig at indeholde 1,6 millioner svenske kroner.

Københavns Politi har den seneste tid set flere eksempler på sager som de to fra weekenden. Eksempelvis er en sag netop i dag begyndt i Københavns Byret, hvor to svenske statsborgere står tiltalt. De blev anholdt i lufthavnen den 15. februar, da de forsøgte at udrejse fra Danmark med over fire millioner danske kroner. Den efterfølgende efterforskning har afdækket tidligere rejser, så de to mænd er tiltalt for hvidvask eller forsøg på hvidvask af mere end 45 millioner kroner. Der ventes dom i den sag på torsdag.

LÆS OGSÅ:  Fængsling i ny sag om omfattende hvidvask af indvandrer

”Vi har i løbet af de seneste måneder set flere sager, hvor rejsende ankommer fra Sverige og skal flyve videre fra København. I flere tilfælde har der været forholdsvis store kontantbeløb, som de rejsende har forsøgt at føre ud af landet, hvilket vi formoder er hvidvask,” siger vicepolitiinspektør Peter Reisz fra Københavns Politi.

Begge sager fra weekenden bliver nu efterforsket, og Københavns Politi har for nuværende ikke yderligere kommentarer til den konkrete efterforskning af de to sager.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)