SUNDHED: Sygehusmafiaen holder på patienterne

Ventelisterne i sundhedsvæsenet har nærmest aldrig været længere, end de er i øjeblikket. Alligevel må vi hos Aleris skære på kapaciteten på vores seks hospitaler, og jeg har været nødsaget til at afskedige dygtige kollegaer, skriver adm. dir. for privathospitalet Aleris, Michael Gram Kirkegaard, i Børsen.

”Årsagen er, at regionerne skærer kraftigt i antallet af patienter, som henvises til undersøgelse og behandling på privathospitalerne. Det kan vi dokumentere. Det samlede antal henvisninger fra det offentlige til udredning og behandling på Aleris er faldet med hele 37 pct. i første kvartal af 2024 sammenlignet med første kvartal 2023.

I 2023 og 2024 skulle der være en fortsat og særlig høj aktivitet på privathospitalerne, så vi kunne få nedbragt ventelisterne og reducere ventetiderne. Det modsatte sker. Det er en falliterklæring, hvis ikke vi kan nedbringe ventelisterne til før coronatiden. Ventetiden på al behandling af fysiske sygdomme er nærmest låst fast på de 45-47 dage, som den har ligget på i de seneste to år.

Det er altså patienter med smerter og behandlingsbehov, som sidder og venter unødigt længe på at komme til. Det synes jeg ærligt talt ikke, at man kan være bekendt over for patienterne. Og jeg spørger mig selv, hvorfor holder regionerne på patienterne?”

24NYT: Krisen i det offentlige sundhedsvæsen skyldes væsenets politisk styrede, planøkonomiske indretning. Sygehusmafiaen sidder tungt på sygehusmonopolet og afviser ethvert forsøg på at effektivisere det, fordi de har en stærk egeninteresse i selv at levere sundhedsydelserne på trods af, at disse kunne fås bedre og billigere på private hospitaler og klinikker. Af ideologiske og økonomiske årsager forhindrer sygehusmafiaen derfor en udvikling, hvor den får konkurrence fra private udbydere. Læs mere her og her.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)