The Beatles & K.B. Hallen – 60 Years Ago Today

– En musikalsk hyldest i ord, toner & billeder.

Den 4. juni 2024 er 60-års dagen for The Beatles’ historiske optræden i K.B. Hallen i København. Verdens største band væltede byen med deres epokegørende besøg og forandrede datidens livescene i hovedstaden for evigt.

 

The Beatles & K.B Hallen – 60 Years Ago Today er en stor og kærlig tribute for Beatles fans i alle aldre og finder naturligvis sted i K.B. Hallens historiske scene, på selve 60-årsdagen. Aftenen er bygget op i to dele:

Først, en veloplagt særudgave af den populære podcast, Elsker The Beatles*, til lejligheden i talkshowform live på scenen. Vært og Beatles-ekspert Niels Harild får besøg af fire af nutidens store fans, nemlig historiefortæller og sangskriver Nikolaj Muldkjær, den danske sanger, sangskriver, producer og rapper m.m. Lars Pedersen, kendt som Chief 1, samt en af dansk poprocks mest originale sangskrivere, tekstforfattere og helt store stemmer, Katinka Bjerregaard – begge bl.a. kendt fra Toppen af Poppen på TV 2. Desuden deltager guitarist og producer Simon Ask, som er Katinkas faste musikalske samarbejdspartner. De to giver på aftenen deres musikalske fortolkning af enkelte personlige favoritter fra Beatles-bagkataloget.

Sidst, men ikke mindst, får showet en helt unik backstage-øjenvidneberetning, fra den legendariske tidl. forsanger Jørgen Krabbenhøft, Hitmakers, som varmede op til koncerten 4. juni for 60 år siden. Talkshowet rummer desuden historiske klip fra DR’s arkiver fra dagen.

Aftenens efterfølgende koncert er med verdens bedste Beatles Tribute, engelske The Bootleg Beatles. De spiller til lejligheden helt ekstraordinært den originale set-liste fra K.B.-koncerten i 1964, suppleret af 2. sæt, som er en ”Best of”-tribute, i selskab med fem symfonikere. The Bootleg Beatles er i gang med deres store UK-turné og er fløjet ind til lejligheden. Bag sig har de bl.a. Glastonbury festivalen, udsolgte koncerter i Royal Albert Hall samt i Det Kongelige Teater, når de lander i K.B. Hallen.

Holdet bag arrangementet er smash!bang!pow! anført af Eventdirektør, englænder med Beatles i blodet og K.B. Hallens tidl. mangeårige arrangementsdirektør – Keith Lemmon. smash!bang!pow! står bag mere end 300 livekoncerter i København og i Danmark hvert år. Ambitionen er at sprænge rammerne for talent, såvel som at skabe rammer for fællesskaber omkring kærligheden til de musikalske rødder, der har dannet fundamentet for at de næste generationer af artister kan vokse frit i dag.

Derfor hylder smash!bang!pow! The Beatles d. 4. juni for alt det, de repræsenterer i populærkulturens verdenshistorie og for det musikalske oprør, de startede og stadig står for i dag.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)