Thulesen Dahl: Coronaens konsekvenser undervurderes!

Debatindlæg på 24NYT er alene udtryk for forfatterens holdning.

Af Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti.

I morgen mandag den 1. marts åbner en række mindre butikker. Men meget vil stadig være lukket.

Det er konsekvensen efter, at regeringen ikke ville et bredt forlig om genåbning.
Trist!

Regeringen indkaldte først på ugen til forhandlinger om en genåbning af Danmark.
Men hele regeringens ageren i denne uge har afsløret, at de ikke har øje for konsekvenserne af coronaen.
Det er på tide, at regeringen vågner op!
Berlingske bragte eksempelvis forleden en kronik skrevet af læge Inger Ros, der arbejder på den psykiatriske akutmodtagelse i København. Hun er bekymret over, hvordan hverdagen er blevet et helvede for mange psykisk sårbare, når væresteder, aktivitets- og uddannelsestilbud, hjemmepleje og tryghedsbesøg er blevet fjernet på grund af frygt for coronasmitte.

”Vi står i en situation, hvor den såkaldte kur godt og grundigt er ved at slå patienten ihjel” skriver hun blandt andet. Den gode kronik kan læses her:
https://www.berlingske.dk/kronikker/overlaege-i-mit-arbejde-paa-den-psykiatriske-akutmodtagelse-i-koebenhavn
Budskaber der nok er værd at tage alvorligt!
Der er ældre mennesker, der længes SÅ meget efter mere social kontakt.
Der er børn og unge, der alt for længe har været mere eller mindre isolerede fra deres venner og deres omgangskreds. De har virkelig akut behov for at genetablere deres sociale relationer igen.
Der er efterskoleelever, der oplever, at deres efterskoleophold svinder mærkbart ind – det kunne – og burde – have været forhindret med klogere tiltag!

LÆS OGSÅ:  Pernille Vermund og Inger Støjberg – To veninder

De større børn bliver stadig hjemmeskolet og må lide store afsavn. Men værst er det nok for de børn, der lever i udsatte familier. Som ikke kan få hjælp fra deres forældre – som måske ikke har den kernefamilie, som mange andre har.
De er blevet glemt – og det pusterum, de havde i skolen, er blevet taget fra dem.
De erhvervsdrivende har været mere end tætte på at knække nakken på nedlukningen og har kunnet se måbende til, mens befolkningen flokkedes til den nærmeste Bilka, Føtex eller Kvickly og købte de varer, som de normalt købte i de mindre butikker. Sko, tøj, bøger, cykler og meget mere.
Alle disse ulogiske forhold kunne have været tacklet anderledes.
Netop derfor havde jeg håbet, at regeringen ville have lyttet til os, da der skulle forhandles genåbning i den forløbne uge.
Men sådan blev det ikke.
Vi blev godt nok indkaldt til møder – men da vi begyndte at fremlægge vores forslag, fik vi – og de øvrige borgerlige partier – at vide af regeringen, at vi godt kunne forlade mødet.
Regeringen endte med at lave en aftale med deres støttepartier, der ukritisk fulgte regeringens linje.
Derfor er der – trods åbning i morgen – fortsat meget, der slet ikke giver mening.For hvorfor genåbner man ikke alle højskoler og efterskoler, hvor der kan skabes bobler – hvor folk kan testes, inden de møder op. Eleverne bliver så på skolen – og ansatte kan testes løbende.

LÆS OGSÅ:  THULESEN DAHL: JEG ER ENIG MED VERMUND

Hvorfor skeler man ikke til Norge, der har gennemført nogle tiltag der har holdt børnene i skole samtidig med, at smitten holdes under kontrol.

Hvorfor kan nogle kommuner i det jyske genåbne, når man samtidig ikke vil åbne på Lolland og Falster, der har nogle af de laveste smittetryk i landet?
Og som om det ikke var nok, så kunne Berlingske forleden afsløre, at de tal, som regeringen har lagt til grund for deres forsigtige kurs skrupforkerte!
https://www.berlingske.dk/politik/myndighederne-har-overestimeret-det-reelle-antal-af-coronaindlagte-med-25
Statsministeren skal i spørgetime i Folketinget tirsdag. Og i starten af næste uge, er der igen forhandlinger om genåbning, hvor vi håber, det kommer til at gå bedre end sidst, da vi blev smidt ud.

Måske hun vil være så venlig dér at forklare, hvorfor hun ikke vil lytte..

Ellers må vi andre fortælle hende, hvilke konsekvenser, coronaen også har.

Hvorfor man burde være mere kreativ, så flere kan få mere normale forhold tilbage.For lige nu undervurderes coronaens konsekvenser!

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)