Tid til handling: Styrk beskyttelsen af ofre for vold i nære relationer!


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

I hjertet af Nordsjælland finder vi Pernille, en kvinde, hvis liv de sidste 13 år har været præget af en konstant kamp mod vold, chikane og trusler fra hendes eksmand. Med eksmandens nylige kortvarige indlæggelse i psykiatrien og hurtige tilbagevenden til samfundet – blot 600 meter fra Pernilles hjem – står det klart, at det danske rets- og sundhedssystem svigter ofrene for vold i nære relationer.

Som Folketings- og EU-parlamentskandidat for Dansk Folkeparti (DF) og politibetjent, mener jeg, at denne sag ikke kun er en tragisk personlig fortælling, men et klart bevis på behovet for systemiske ændringer i vores retspraksis. Jeg og Dansk Folkeparti insisterer på at ofre for vold i nære relationer fortjener bedre beskyttelse og støtte. Det kræver en strammere lovgivning og en mere effektiv indsats fra psykiatrien og de kommunale systemer.

Det er tid til at sætte handling bag ordene – det er tid til at sætte ofrene først.

Politikere og myndighederne må i forening sikre, at ofre som Pernille ikke kun overlever, men trives i et samfund, der står ved deres side. Lad os tage Pernilles nødråb som et kald til fornyet fokus på retssikkerheden og velfærden for de mest sårbare blandt os.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)