To udlændinge varetægtsfængslet for flere tyverier af dankort og efterfølgende misbrug

Ringsted/Køge

En 41-årig mand fra Rumænien, som Midt- og Vestsjællands Politi anholdt om eftermiddagen onsdag d. 210318, efter at en opmærksom borger havde set ham og en anden rumæner udvise mistænkelig adfærd over for en ældre kvinde med rollator i Roskilde, blev fremstillet torsdag d. 220318 kl. 1430 i grundlovsforhør i Retten i Roskilde som sigtet for fire forhold af tyveri af punge og/eller dankort samt efterfølgende misbrug af de stjålne dankort til enten kontanthævning eller varekøb for en samlet sum af ca. 70.000 kr.

Den 41-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 12. april 2018 og havde begået forholdene i Ringsted (1 forhold) og Køge (3 forhold) fra medio juni 2017 til februar 2018 over for fire kvinder i alderen 78-89 år, der enten efter indkøb i et supermarked eller ved hævning af kontanter i en pengeautomat havde fået stjålet deres dankort ved skub eller tricktyveri af den nu fængslede og i nogle tilfælde en p.t. uidentificeret medgerningsmand.

Ud fra overvågningsfotos i forbindelse med misbrug af de stjålne dankort blev den 41-årige rumæner efterlyst internt i politiet og senere identificeret. Siden identifikationen blev den 41-årige rumæner efterlyst med henblik på anholdelse, indtil Midt- og Vestsjællands Politi kunne anholde ham i onsdags i Roskilde.

Også politiet i København, på Fyn og i Østjylland er interesseret i at tale med den nu varetægtsfængslede, som i de nævnte politikredse også kan mistænkes for både tyverier og efterfølgende misbrug af stjålne kreditkort.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)