Twitter massecensurerer indvandringskritisk organisation

Debatindlæg på 24NYT er alene udtryk for forfatterens holdning.

[DEBAT]

Af Generation Identitær.

Fredag d. 10.07. blev over 50 Twitter-konti der tilhørte europæiske identitære grupper eller sympatisører bortcensureret af Twitter. Herunder også kontoen tilhørende Generation Identitær. Tech-giganten udtaler, at censuren sker med henvisning til deres regler om ”voldelig ekstremisme”, men den europæiske identitære bevægelse er erklæret ikke-voldelig, hvilket den har bevist igennem en årrække. Samtidigt har Twitter ingen problemer med at lade erklæret voldelige bevægelser på den yderste venstrefløj komme til orde på deres platform, så hvad er det egentlig der sker?

Ny bølge af censur

En lang række Twitter-konti, nogle af dem med perifær forbindelse til den identitære bevægelse blev 10.07. lukket af Twitter. Heriblandt konti, der tilhørte en lang række aktivister fra Østrig, Frankrig og Tyskland. Generation Identitær fik i den forbindelse også lukket sin twitter-konto. Dette er blot den seneste bølge af censur på platformen, der dog hidtil mest har ramt den engelsktalende verden, og især USA. For nyligt fik liberalisten Stephan Molyneux lukket sin Twitter-konto og sin Youtube-kanal, som han havde haft i 14 år. I ingen af tilfældene fik han at vide, hvad årsagen var.

De store amerikansk-ejede sociale platforme ser ud til i høj grad at være påvirkede af Black Lives Matter-bevægelsen og et pres på at handle som en del af deres CSR-strategi. Twitter har altid været et såkaldt woke-kapitalistisk foretagende. For nyligt bekendtgjorde de, at de havde tænkt sig at tilrette den underliggende kode på deres platform, så den ikke længere indholdte ord som ”slave”, der bruges i forbindelse med computernetværk.

Hos Twitter vejer ytringsfriheden ikke særligt tungt, og det er urovækkende, når det nu engang er på de sociale medier, at den offentlige debat skabes. Hvis der ikke er plads til folk, der uden vold og med respekt for demokratiet udtrykker kritik rettet mod masseindvandringen, hvad er der så plads til andet end rygklapperi og ekkokammer? Her bør man notere, at Twitter især anvendes af politikere og journalister i Danmark, og dermed er særligt vigtig, når det kommer til den offentlige debat. Vi bør ikke overlade dette rum til de politisk korrekte.

En løgnagtig rapport står bag

Af amerikanske medier fremgår det, at der er blevet lukket over 50 ”white nationalist accounts”. Såkaldt hvid nationalisme er et amerikansk begreb, og en identitære bevægelse i Europa kan ikke falde ind under det begreb, da vi netop fremsætter en kritik mod brugen af den amerikanske racediskurs. Vi interesserer os ikke for hverken racerenhed eller hudfarve, og har aldrig gjort det. Der findes ingen identitær bevægelse i USA i samme forstand, som der gør i Europa, og det kan der heller aldrig komme til at gøre. Dertil er forholdene i Europa og USA for forskellige.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Hvad skal censuren gøre godt for?

Dette har dog ikke holdt den nystartede organisation Global Project Against Hate and Extremism (GPAHTE) tilbage fra at lave en rapport, hvor de beskriver den europæiske identitære bevægelse som værende ”white nationalists”. I rapporten sammenligner GPAHTE de europæiske identitære grupper med ingen ringere end den ultravoldelige islamiske terrorgruppe ISIS og kræver at vi fjernes fra både Twitter og Youtube.

Her vil vi minde om forskellene på ISIS og Generation Identitær. ISIS står bag terrorangreb på mange mennesker rundt omkring i verden. De er kendte for deres voldsomme videoer, hvor de blandt andet får børn til at henrette voksne mænd. Til sammenligning, så laver vi banneraktioner, happenings, deler mad ud til ressourcesvage, renser statuer af for hærværk udført af venstreradikale og meget andet. Fremfor alt, så insisterer vi på at demokrati og deltagelse i dette er vejen frem, samt på ikke-voldelige metoder. Det absurde i sammenligningen burde være tydeligt for enhver. Ikke desto mindre er der meget der tyder på, at det er denne vanvittige amerikanske rapport, der har forårsaget den seneste censurbølge mod europæiske identitære.

Kvinden bag rapporten

Hvem står bag rapporten?

GPAHTE blev startet i begyndelsen af 2020. Bag navnet står en kvinde ved navn Heidi Beirich, der tidligere arbejdede for den kontroversielle organisation Southern Poverty Law Center (SPLC), der har gjort det til en forretning at udpege ”hadefulde grupper”. SPLC har igennem tiden rådgivet mange firmaer og organisationer, herunder Amazon og andre multinationale virksomheder. Beirich forlod sidste år SPLC for at starte GPAHTE efter at SPLC havde været igennem en række uheldige sager. Man havde blandt andet stemplet en moderat muslimsk reformator som værende ”anti-muslimsk ekstremist”, hvilket førte til en millionerstatning og en offentlig undskyldning. Ligeledes satte de den anerkendte republikanske politiker Ben Carson på en såkaldt ”watch list” over ekstremister, fordi han mener at ægteskab kun er mellem mand og kvinde. Også dette måtte de undskylde for.

LÆS OGSÅ:  Rasmus Paludan udelukket fra Facebook – uvist om DR står bag

Netop denne kurs har Beirich haft stor indflydelse på, da hun havde stillingen som leder for SPLC’s efterretningsvirksomhed og blandt andet havde ansvar for at sætte organisationer på listen over ”hadgrupper”. Her satte hun ofte ganske almindelige konservative grupper på, side om side med voldelige ekstremistiske grupper. Som regel enten at gå ind for begrænsning af indvandring eller for at være imod homoseksuelle ægteskaber. Altså helt almindelige konservative positioner. Ligesom i rapporten om den identitære bevægelse, benyttede Beirich sig af halve sandheder, guilt by association og decideret løgne for at bagvaske disse konservative grupper, da hun arbejdede for SPLC.

Beirich er en kendt venstreradikal og har blandt andet udtalt, i bedste Black Lives Matter stil, at ”USA er grundlagt på hvidt overherredømme”. Da det på grund af de mange kontroverser var blevet lidt for ubekvemt at arbejde i SPLC, valgte Beirich at starte sin egen organisation. Den organisation, der nu søger at begrænse den europæiske politiske debat.

Det er jo nærmest som at se ISIS når vi deler mad ud til de svageste danskere

Hvem skal styre vores debat i Europa?

I et demokratisk samfund er det vigtigt, at det er muligt for alle at deltage i den debat, der former samfundet. Udelukker man mennesker og synspunkter fra debatten, så risikerer man at borgerne, der har disse synspunkter mister troen på demokratiet, og uden den tillid, så risikerer man mere uro i samfundet. Det er helt grundlæggende.

Vi er heldige i Danmark i forhold til mange andre lande, for her kan vi faktisk i høj grad tale om tingene og derved undgå yderligere konflikt. Det er en positiv ting. Desværre har vi også set, hvordan det er svært for os danskere, at fastholde denne gode praksis, når de platforme vi anvender, fx Facebook og Twitter, har helt fremmede standarder for, hvad man må sige. Amerikanske standarder, der ligger langt fra vores egne.

LÆS OGSÅ:  Indvandring og ytringsfrihed

Dette er ikke kun et problem i Danmark, men i Europa generelt, for mange af os anvender disse amerikanske platforme, og er nødt til at indrette os efter deres diktater. Det er dårligt for vores debat og skadeligt for vores demokrati. På trods af sager om at man ikke må skrive Tommy Robinson på Facebook og den slags, så har der ingen krav været fra politisk side om at de sociale platforme skal leve op til retningslinjer der skal sikre ytringsfriheden og den fri debat. Tværtimod, så er man mere optaget af at begrænse den, også her i Europa, hvor nogle politikere ser muligheder i at begrænse borgernes ytringer i håb om at problemerne så forsvinder, hvis vi ikke taler om dem. Det kan vi allerede afsløre, at det gør de ikke.

De kommer også efter dig

Hvis du er af den overbevisning, at censuren stopper med den identitære bevægelse, så tager du fejl. Du har muligvis allerede oplevet at få slettet en kommentar eller blive sat 30 dage i Facebook-fængsel eller noget lignende. Efterhånden som racediskursen i USA bliver mere og mere vigtig, vil vi alle opleve en stigende afsmitning på de sociale platforme, som vi jo også anvender her i Europa. Derfor er det et problem for os alle sammen, og et problem for demokratiet. Uanset om du har sympati med Generation Identitærs synspunkter eller ej, så bør det bekymre dig, hvis du også vil have et samfund i fremtiden, hvor den demokratiske samtale er i centrum.

Her kan du finde os

I Generation Identitær giver vi som bekendt aldrig op. Vi mener, at det er vigtigt at have en tilstedeværelse i den offentlige debat, også på de sociale medier. Vi har en ny Twitter-konto, dog under et andet navn. Den kan du følge allerede i dag.

Det bedste du kan gøre er dog dette:

Følg os på Telegram
Her bliver vi ikke slettet, så der kan du altid følge med.

Abonnér på vores nyhedsbrev
Igen – det er noget vi styrer selv, så her kan du undgå censuren. Vil vil VIRKELIG opfordre dig til at abonnere, hvis du gerne vil holdes opdateret.

Andre steder hvor vi har en tilstedeværelse:

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)