Tysk politi vil oplyse kriminelles nationalitet

Indenrigsministeren i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen, Herbert Reul, har ifølge Deutsche Welle meddelt, at tysk politi fremover skal oplyse mistænktes nationalitet.

Står det til Dansk Folkeparti, bør de danske myndigheder med det samme følge tysk eksempel. Det siger partiets retsordfører, Peter Skaarup, til Berlingske. Peter Skaarup mener dog ikke, at det er tilstrækkeligt at nævne nationalitet – etnicitet bør også angives, mener retsordføreren.

24NYT: I Danmark har der i forbindelse med forbrydelser i ind- og udland været stort fokus på politiets, mediernes og øvrige myndigheders beslutninger om at hemmeligholde kriminelles nationalitet og etnicitet. Politiet og medierne bruger alle mulige krumspring for at hemmeligholde forbrydernes nationalitet og etnicitet. Formålet er at dække over, at muslimske indvandrere generelt er mere kriminelle end andre befolkningsgrupper.

Rigspolitiet påstår, at politiet herhjemme ofte nævner nationaliteten på mistænkte og anholdte personer, men at det sker altid efter en konkret vurdering.

Erfaringen viser imidlertid, at både politiets og mediernes vurdering i de fleste tilfælde er, at forbrydernes etnicitet bør hemmeligholdes. Senest har både politiet og medierne i flere dage omtalt gerningsmændene bag eksplosionen hos Skattestyrelsen som ”svenskere”, før det kom frem, at de havde ”anden etnisk baggrund end svensk”. Læs mere her.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)