Ukrainske flygtninge omfattes af forsikringsdækning i danske hjem

De første ukrainske flygtninge er ankommet til Danmark, og de fleste er pt. blevet indlogeret i private hjem. Derfor har bl.a. If Forsikring udvidet forsikringsdækningen.

Den ekstraordinære udvidelse indebærer, at ukrainske flygtninge kan få hjælp fra husstandens indbo- og ansvarsforsikring, hvis noget skulle ske.

Initiativet er set hos flere forsikringsselskaber, og blev også hurtigt iværksat hos If. Her er flygtningene omfattet af de dækninger husstanden har valgt, herunder tyveriskader, brandskade og ansvarsskader.

”Det betyder i korte træk, at vi sikrer, at ukrainske flygtninge er forsikringsdækket på samme måde som den husstand, de bor hos. Hvis medbragt udstyr, eller udstyr de anskaffer sig i Danmark, bliver skadet eller stjålet, eller hvis de utilsigtet kommer til at skade andre eller andres ting, så kan de få hjælp via indboforsikringen”, fortæller produktchef hos If Eva Lindberg Vibe.

”Når nogle af vores kunder ønsker at åbne deres hjem for de ukrainske flygtninge, vil vi gerne støtte op ved i foreløbigt en periode på 6 måneder at udvide forsikringsdækningen. Vi håber, at initiativet kan øge trygheden for de herboende familier, der åbner deres hjem for ukrainske flygtninge, og samtidig styrke flygtningenes følelse af en tryg hverdag og at blive taget vare på”.

If har, indtil videre, valgt at udvide dækningen i en periode på 6 måneder, i forventning om at den gældende visumaftale med Danmark på 3 måneder vil blive udvidet. Den forventede særlov, som i disse dage drøftes i regeringen, vil desuden forventelig give ukrainerne opholdstilladelse fra dag 1 med adgang til arbejdsmarked, offentlige ydelser og skole/uddannelse.

LÆS OGSÅ:  Dagsgebyrer har ført til 40.000 færre uforsikrede køretøjer

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)