Ung kvinde voldtaget af 30-årig somalier – her er hans straf

30-årig dømt for voldtægt – udvises for bestandigt

En 30-årig mand blev onsdag ved Retten i Aarhus idømt anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid, efter han blev fundet skyldig i at have voldtaget en 26-årig kvinde i Botanisk Have i Aarhus sidste sommer. Den 30-årige mand, der er somalisk statsborger, blev desuden udvist af Danmark for bestandigt.

Det var natten til den 23. juli, at den 30-årige ifølge dommen voldtog den 26-årige kvinde. De to havde mødt hinanden på en varmestue i Aarhus, da de faldt i snak, og den 30-årige spurgte kvinden, om hun ville med hen og hente en hund, han skulle have.

Da de nåede Botanisk Have, blev den 30-årige pludselig aggressiv og tog kvælertag på kvinden, og truede hende verbalt, mens han trak hendes bukser af. Under voldtægten tog manden intime billeder af kvinden, som han senere viste til en ven.

Kvinden løb efterfølgende ud af Botanisk Have, hvor hun bad om hjælp hos en tilfældig forbipasserende, som tilkaldte politiet.

Ud fra kvindens forklaring og afhøring af vidner fandt Østjyllands Politi senere samme dag frem til den 30-årige, som blev anholdt og sigtet for voldtægten.

Nægtede voldtægt

Den 30-årige forklarede i retten, at den 26-årige frivilligt havde haft samleje med ham. Den forklaring troede retten dog ikke på. Blandt andet på grund af de skader kvinden havde, da hun blev undersøgt kort efter anmeldelsen.

LÆS OGSÅ:  Voldtaget af ekskæresten og efterføgende truet – så nemt slipper gerningsmanden!

Ud over voldtægten blev den 30-årige også dømt for at have 100 børnepornografiske billeder på sin telefon og for et indbrud begået i april 2018.

”Der er tale om en grov voldtægt, hvor kvinden blev udsat for både vold og trusler og efterfølgende blev tvunget til at tåle, at manden tog billeder af hendes nøgne krop. Jeg er derfor tilfreds med, at et enig nævningeting fulgte min påstand om anbringelse på en psykiatrisk afdeling og udvisning for bestandigt,” siger anklager Tanja Fogt.

Den 30-årige modtog dommen.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)