Organisation samler ind til jihadister – har statens blå stempel

Religiøs hjælpeorganisation har fået Arbejdstilsynets grønne smiley og Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisations blå stempel. Og så opfordrer den til at donere penge til religiøse krigere.

Ifølge Dansk Muslim Aids hjemmeside indsamler organisationen penge til folk i nød. Men pengene går ikke kun til rent vand i Afrika, nødlidende i Syrien og forældreløse børn.

Blandt de forskellige indsamlingsprogrammer findes også indsamling af såkaldt zakat, en religiøs skat. Ifølge religiøse regler skal troende hvert år give 2,5 procent – svarende til 1/40 – til udvalgte grupper.

Fattige, nødlidende og forgældede personer er blandt de grupper, der nyder godt af zakat indsamlet af Dansk Muslim Aid.

Penge til jihad

Men det er ikke kun folk i problemer, som zakaten skal gå til. Det fremgår af organisationens hjemmeside dmaid.dk.

Under punktet Regler for Zakat – der står på forsiden af hjemmesiden – fremgår det, at også religiøse krigere skal have penge. “Man kan give zakah til én af følgende: … en kriger (mujahid),” fremgår det bl.a.

(Danish Muslim Aid har efter 24NYTs henvendelse pludseligt fjernet linket til Regler om zakat. 24NYT har dog en kopi af dokumentet – se nederst i artiklen)

En mujahid – ofte stavet mujahedin på dansk – er en religiøs kriger, der kæmper for at udbrede sin religion. Med andre ord, en jihadist.

DF: Myndighederne ved for lidt

Dansk Folkepartis udlændinge- og værdiordfører Martin Henriksen er ikke overrasket:

LÆS OGSÅ:  Afsløring af løgnen om israelsk apartheid

“Så vidt jeg husker har der også tidligere været problemer med den pågældende organsiation,” fortæller han til 24NYT. “Og sagen giver anledning til endnu en gang at få kigget nærmere på de her indsamlingsorganisationer. Selvfølgelig er det et problem, hvis man samler ind til islamiske krigere.”

Ifølge Martin Henriksen ligger en del af problematikken i, at de ansvarlige myndigheder ved for lidt viden om religiøse skatter og mentaliteten i de miljøer, pengene samles ind i:

“Jeg tror ikke, at Indsamlingsnævnet har nok viden om de her ting. Og jeg mener, at man bliver nødt til at være lidt ekstra opmærksom, når det gælder indsamlinger i muslimske miljøer. Det kan måske lyde lidt hårdt i nogens ører, men vi er nødt til at erkende, at det er en anden kultur med nogle andre værdier. Og det er myndighederne bare ikke gode nok til endnu,” siger Martin Henriksen (DF).

Imam afviser

Imamen Nadeem Niwaz, der er formand i Danish Muslim Aid afviser, at der er noget problem.

“Vi sender ikke penge til mujahid,” fortæller han til 24NYT. Ifølge Nadeem Niwaz var han ikke vidende om, at hans organisation linker til det pågældende dokument om zakat. Han anerkender dog, at klassiske islamiske regler for zakat-indsamlinger – som Danish Muslim Aid laver – opfordrer til at give en del af zakaten til mujahid’er.

LÆS OGSÅ:  Kristendommens endeligt i Betlehem

Det var trods flere forsøg ikke muligt at få Nadeem Niwaz til at svare på, om han kan forstå, hvis folk er bekymrede over, at hans organisation opfordrer til indsamling til hellige krigere.

Stoler på imamerne

Mette Grovermann fra Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisations fortæller til 24NYT, at hun ikke ser noget problem i at have Danish Muslim Aid som medlem.

“Jeg stoler på Abdul Wahid Pedersen og Nadeem Niwaz,” fortæller hun og understreger, at Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation har haft et meget tæt og fortroligt samarbejde med de to imamer.

Imamen Abdul Wahid Pedersen, der er kendt for sin manglende afstandtagen til stening, har ifølge Danish Muslim Aids Facebookside tidligere været generalsekretær i organisationen.

Før organisationen hed Danish Muslim Aid, gik den under navnet ISRA. ISRA fik i 2004 indefroset sine værdier grundet mistanke om støtte til terror. Da det ikke var muligt at bevise anklagerne, fik organisationen frigivet sine værdier igen. Den skiftede herefter til det nuværende navn.

Straffen for at financiere terrorisme er op til 10 års fængsel.

Opdatering: Danish Muslim Aid har efter 24NYTs henvendelse pludseligt fjernet linket til Regler om zakat. 24NYT har dog en kopi af dokumentet her, samt skærmbilleder af hjemmesiden fra før organisationen fjernede beviser herher og her.

Skærmbillede: Udsnit af Dansk Muslim Aids regler for indsamling af den islamiske skat zakat.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)