VIDEO: Her er mistænkt fra børnehavebrand

I forbindelse med en brand, der tidligt søndag morgen den 21. januar blev påsat i Børnehaven Kronens Mark, Thisted, efterlyser Midt- og Vestjyllands Politi nu en mand, som er set ved børnehaven umiddelbart før branden brød ud.

En træhytte ved børnehaven Kronens Mark på Østerbakken95 i Thisted blev søndag morgen den 21. januar 2018 ca. kl. 7 udsat for brandspåsættelse. Videoovervågning fra børnehaven viser en mand gå rundt på børnehavens område med en lommelygte i tidsrummet kl. 4:00-6:00. Politiet vil gerne i kontakt med manden eller borgere, der kan genkende ham, da han kan have forbindelse til branden.

Naboer har fortalt til politiet, at de på dagen for branden vågnede kl. 04:53 ved lyden af et højt brag. Videoovervågningen fra børnehaven viser på netop det tidspunkt et lysglimt, som politiet formoder stammer fra en mindre eksplosion på børnehavens område.

Manden på videooptagelserne beskrives som almindelig af bygning og var iført jakke med refleks ved albuerne, bukser med refleks på bagsiden af begge knæ og en hue. Manden halter/trækker muligvis på det ene ben. Politiet har en formodning om, at manden er bosiddende i lokalområdet.

”Gennem et par timer før branden brød ud, går manden rundt med en lommelygte på børnehavens område. Det ser ud som om han leder efter noget – vi ved ikke hvad. Der er typisk ikke ret mange mennesker, der går sådan rundt midt søndag nat, og sammenholdt med de informationer, vi i øvrigt har i sagen, sætter vi hans adfærd i forbindelse med branden,” fortæller politikommissær Jørgen Jensen fra lokalpolitiet i Thisted.

LÆS OGSÅ:  ADSKILLIGE RAMT – MASSESKYDERI I USA

Samme børnehave var den 9. januar 2018 udsat for hærværk i den nu nedbrændte træhytte, hvor en mindre gasflaske blev bragt til eksplosion. På videoovervågningen fra den episode ses en person, som politiet skønner at være den samme som ved branden den 21. januar 2018. Børnehaven er fortsat afspærret, indtil politiet har afsluttet de tekniske undersøgelse på stedet.

Oplysninger i sagen kan gives til politiet på tlf. 114. Oplys gerne journalnr. 4100-83980-00025-18 ved henvendelser.

Der er vedhæftet video- og billedmateriale til brug i forbindelse med efterlysningen. Bemærk, at der skal trækkes en time og 4 minutter fra tidsstemplet på optagelserne, da videoovervågningen er indstillet på sommertid. Optagelserne er i infrarødt lys og findes ikke i højere opløsning.

 

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)