20-årig truede med at klippe finger af

Det blev til en ubetinget fængselsstraf på otte måneder, da retten i Nykøbing F. torsdag behandlede straffesag mod en 20-årig mand fra Lolland. Den 20-årige – der har været varetægtsfængslet siden den 19. august – blev dømt for både afpresning og trusler.

Der er tale om en sag om afpresning, hvor den 20-årige igennem en periode fra december 2016 til juli 2017 har afpresset en anden mand fra Lolland – både ved at true ham verbalt, og også i et enkelt tilfælde at have sparket ham, ligesom han blev truet med at få klippet lillefingeren af.

Den 20-årige, der en af politiets fokuspersoner i forbindelse med den uro, der har været i bl.a. Nakskov, blev også dømt for trusler med et vidne, der skulle give forklaring om et familiemedlem.

-Det er en rigtig grov sag, siger anklagerfuldmægtig Anders Kjeldsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Jeg er godt tilfreds med, at retten fulgte vores påstand, og samtidig er sagen også et klart eksempel på, at det rent faktisk hjælper at anmelde forbrydelser til politiet. I denne sag har flere borgere afgivet vidneforklaringer, og politiets efterforskning og anklagemyndighedens muligheder afhænger i høj grad af, at vidner står frem og giver os oplysninger.

Den dømte, som ikke tidligere er straffet, blev varetægtsfængslet efter dommen. Den 20-årige udbad sig betænkningstid for at beslutte, om sagen evt. skal ankes.