78½ års fængsel i narkosag

Hash
Arkivbillede.

Seks mænd og en kvinde er ved Retten i Næstved idømt tilsammen 78½ års fængsel for større mængder amfetamin, kokain, hash, våben og transport af narkopenge. Den sidste tiltalte er også dømt skyldig, men der afventes færdiggørelse af mentalundersøgelse, inden han kan få sin dom.

Fire af de tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden den 7. oktober 2016, ligesom to af de tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden henholdsvis den 28. oktober 2016 og den 26. april 2017, mens kvinden, der blev varetægtsfængslet den 15. juni 2017, blev løsladt af retten den 18. december 2017. Den sidste tiltalte har været på fri fod under hele sagen.

Retten har bestemt, at syv af de tiltalte skal sidde varetægtsfængslet, indtil ankesagen kan begynde.

Fem af de tiltalte blev anholdt den 6. oktober 2016 i forbindelse med et tip, der førte politiet til Bilkas parkeringsplads i Slagelse, hvorfra man beslaglagde 50 kilo amfetamin. Politiets videre efterforskning førte blandt andet til fund af et amfetaminlaboratorium i Jylland, lagre med amfetamin, kokain, hash og våben på Sjælland, samt teleoplysninger, der vidnede om transport af narkopenge til Holland.

Den samlede mængde narkotika løb op i ca. 120 kilo amfetamin, ca. 7 kilo kokain samt 1½ kilo hash. Derudover blev der fundet to skydevåben med ammunition og en lyddæmper.

Retten fandt, at de syv tiltalte i samarbejde havde fremstillet, besiddet og overdraget amfetaminen. Tre tiltalte fik hver 15 års fængsel, én tiltalt fik 12 års fængsel, og to fik hver 10 års fængsel, mens den syvende og sidste afventer mentalundersøgelse.

Den kvindelig tiltalte blev dømt for hæleri af narkopenge og fik 1,5 års fængsel.

Seks af de tiltalte ankede på stedet dommen til frifindelse i det ikke erkendte omfang, subsidiær formildelse, mens den sidste tiltalte udbad sig betænkningstid.

Kommentarer