Medicinrådet, som blev etableret 1. januar 2017, vurderer og prioriterer nye lægemidler i et forsøg på at få dæmpet de hastigt voksende medicinudgifter, som presser økonomien i sundhedsvæsenet og har tvunget regionerne ud i flere sparerunder. Medicinrådet giver afslag til at tage ny medicin i brug i hver tredje sag. Begrundelsen er, at en ny type medicin er for dyr i forhold til gevinsten for patienten. Det skriver Berlingske.
Medicinrådets prioritering skaber bekymring i patientorganisationerne. ”Rådet har for meget fokus på økonomien. Det overskygger ind imellem fagligheden og har i nogle tilfælde betydet, at nogle patienter ikke har fået adgang til en ny medicin, som vi mener ville have gavnet dem”, siger direktør Morten Freil fra Danske Patienter.
Folketingets partier blev i 2016 ellers enige om, at ”nye lægemidler, som har en veldokumenteret merffekt, ikke skal afvises alene på grund af økonomi”.
24NYT: Medicinrådets afslag til at tage ny medicin i brug skal ses på baggrund af det store pres, som bl.a. det stigende antal indvandrere fra Mellemøsten og Afrika sætter sundhedsvæsenet under. Mens der mangler penge til at tilbyde danskerne den medicin, de fortjener, bruger samfundet 36 mia. årligt på den perspektivløse integration af muslimske flygtninge og migranter. Det danske samfund har således penge nok, men pengene går ikke til danskernes sundhed.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)