”Nej, jeg betragter ikke Forsvaret og mit ministerium som gennemsyret af råddenskab”, fortalte forsvarsminister Trine Bramsen ved et samråd i Folketingets Forsvarsudvalg onsdag.”Og ja, jeg har meget stor tillid til forsvarschefen og Forsvarets ledelse”. Det skriver Berlingske.
Forsvarsminister Trine Bramsen har samtidig gjort klart, at der er en øvre grænse for, hvor gennemgribende oprydningen i forsvaret skal være. Og det betyder, at den øverste ledelse i Forsvaret og Forsvarsministeriet slipper for konsekvenser af at vende det blinde øje til svindel, magtmisbrug og nepotisme.
Hvordan lader det sig gøre, at offentlig ledelse af den karakter ikke får konsekvenser? Det forklarer forsvarsministeren således: ”Problemet er jo, at så har vi de næste chefer. Bliver det bedre af det? Det tvivler jeg sådan set på”.
Og derfor sender forsvarsministeren de ansvarlige, departementschef Thomas Ahrenkiel og forsvarschef Bjørn Bisserup, sammen med 500 andre chefer på forsvarsområdet nu på kursus i offentlig forvaltning.
24NYT: Ifølge forsvarsministerens perverse logik giver det ingen mening at fyre de ansvarlige forsvarschefer, for så kommer der andre, der er ligeså korrupte. Forsvarsministeren er med andre ord totalt magtesløs over for den omfattende korruption, der er i forsvaret.
Skandalerne står i kø, og ligene rasler for øjeblikket næsten dagligt ud af skabene. Politikerne tør ikke rydde op, og embedsmænd stilles sjældent til ansvar, men får lov til at beholde deres jobs eller flyttes til anden beskæftigelse i samme lønklasse. Man er blevet ekstrem sammenspist og afhængig af hinandens støtte i de øvre beslutningslag.
Vi har i de senere år oplevet mange andre skandalesager, som burde have fået personalemæssige og/eller strafferetlige konsekvenser, men som er endt med en løftet pegefinger. Det kan du læse mere om her.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)