Alt skal frem om skandaletårnet på Amager


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Det er nu over et år siden, Københavns Kommune standsede skandalebyggeriet Njals Tårn på Amager som Bach Gruppen står bag. Eksperterne slog dengang fast, at der var risiko for sammenstyrtning.

Siden dengang er sagen desværre gået i stå, hvilket er helt urimeligt og utrygskabende for beboerne i området på Amager.

Det er Bach Gruppen der tydeligvis forhaler sagen. De skal nemlig lægge en rapport frem for kommunen der redegør for hele byggeriet. Den rapport skulle lande på kommunens bord allerede i november 2021. Men i dag hvor vi er kommet ind i 2023, er der endnu ingen, der har set skyggen af en rapport.

Københavns Kommune er derfor nødt til at finde en model som kan sætte pres på Bach Gruppen og få rapporten frem. For hvorfor skal det tage så lang tid? Bach Gruppen henviser til, at det er komplicerede forhold der skal undersøges. Men det var åbenbart ikke svært for dem hurtigt at bygge huset. Nu hvor problemerne vælter frem, er den kritiserede virksomhed gået helt i bakgear og svigter på den måde alle i lokalområdet på Amager og hele København.

Bach Gruppen blev i sin tid anmeldt til politiet på baggrund af en mistanke om, at dele af huset var støbt i beton der bestod af byggeaffald. Den mistanke viste sig desværre et være helt rigtig. Vi kan derfor ikke have dette spøgelseshus stående som et symbol på et fejlslagent og farligt byggeri og på en virksomhed som på ingen måde lever op til sit ansvar overfor byen.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Svindel og humbug i bananrepublikken Danmark

Københavns Kommune må sætte foden ned nu og kræve, at rapporten om byggeriet lægges frem, så vi kan få en afklaring på dette skandaløse forløb.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)