BREAKING! Fremmedkriger anholdt i Københavns Lufthavn

En fremmedkriger med dansk statsborgerskab er tirsdag aften anholdt i Københavns Lufthavn ved sin ankomst til Danmark. Den pågældende fremstilles i grundlovsforhør onsdag med begæring om varetægtsfængsling.

En 22-årig dansk statsborger blev tirsdag aften anholdt af Københavns Vestegns Politi ved indrejsen til Københavns Lufthavn fra Tyrkiet.

Den pågældende har siden 2017 været varetægtsfængslet in absentia og internationalt efterlyst.

Den 22-årige blev den 3. maj 2019 begæret udleveret fra Tyrkiet for overtrædelse af straffelovens § 114 e (fremme af en terrororganisations virke), § 114 e, jf. § 21, jf. § 23 (medvirken til, at en anden forsøger at fremme en terrororganisations virke), § 114 j, stk. 1, jf. stk. 3 (indrejse og ophold i forbudszone), § 114 c, stk. 3 (at lade sig hverve til at begå terror) og § 114 c, stk. 3, jf. § 23 (medvirken til, at en anden lader sig hverve til at begå terror).

Den 22-årige vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup onsdag den 8. juli 2020 med henblik på varetægtsfængsling. Der vil i den forbindelse blive anmodet om lukkede døre.

Københavns Vestegns Politi kan derfor ikke kommentere sagen yderligere på nuværende tidspunkt.