Dansk idioti – nu blandt spejderne

24NYT har tidligere skrevet om idiotien i Københavns Kommune, hvor folkeskolelærerne skal på skolebænken for at lære, hvornår man siger hvad til hvem i en tid, hvor både tiltaleform og kønsidentiteter er blevet langt mere end blot ”hun” og ”han”. Lærerne skal med andre ord tage hensyn til, at nogle elever hverken opfatter sig som hankøn eller hunkøn.

24NYT har også skrevet om identitetsidiotien på KU, hvor underviserne opfordres til i deres kommunikation med de studerende at tage højde for, at studerende ikke nødvendigvis opfatter sig som kvinder eller mænd, men også kan opfatte sig selv som noget helt tredje.

Nu har idiotien ramt spejderne.

Ifølge Kristeligt Dagblad vil De grønne pigespejderes 4.000 medlemmer til foråret få en ny uniform uden de ikoniske duelighedsmærker. I spejderorganisationen er man nemlig blevet enige om, at duelighedsmærkerne kan være med til at skabe en præstationskultur, hvor spejderne vurderer hinanden ud fra antallet af mærker på trøjen.

Pernille Skovgaard Poulsen, som sidder i hovedbestyrelsen i De grønne pigespejdere, siger: ”Hvis der er en spejder, som har været der i årevis, og der kommer en ny spejder, vil den nye spejder hurtigt føle, at hun skal præstere. At hun ikke er ligeså god som de andre, fordi hendes uniform er helt tom. For nogle er det en usund konkurrence om at få alle mærker. Det kan virke ekskluderende, fordi det er så tydeligt, hvad nogen har, som man ikke selv har. Det kan være svært at starte til spejder, når forskellen er så synlig. Vi vil gerne opnå at være et inkluderende fællesskab. Det er ikke mærkerne, der skal drive spejderne”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)