Drabsforsøg – mistænkt endelig anholdt

Foto: Polizei

En 36-årig mand, som politiet har mistænkt for drabsforsøg forøvet for to år siden i Aalborg, blev i går, 16. oktober 2018, anholdt af det tyske politi i byen Hannover. 

Anholdelsen, der skete omkring kl. 16.00, er resultatet af et længere tids godt samarbejde mellem det tyske og det danske politi, forklarer lederen af politiets efterforskning, politikommissær Henrik Staal.

”Under anholdelsen fremviste den mistænkte mand faktisk falske papirer, men ved nærmere identificering viste det sig at være eftersøgte,” siger politikommissær Henrik Staal.

Den anholdte, nu 36-årige mand, har været eftersøgt af Nordjyllands Politi i to år, og i forbindelse med efterforskningen blev der udstedt en international arrestordre på den mistænkte. Han blev ligeledes i løbet af efterforskningen efterlyst i offentligheden af politiet, idet politiet som nævnt mistænkte – og mistænker – ham for at være gerningsmand til en skudepisode, der fandt sted den 13. oktober 2016: En dengang 25-årig mand blev, omkring kl. 01.40, ramt af flere skud på Skydebanevej, der ligger i det vestlige Aalborg – manden var dog uden for livsfare. Men Nordjyllands Politi har siden efterforsket sagen som forsøg på manddrab.

Skal fremstilles i Retten i Aalborg
Politikommissær Henrik Staal oplyser, at når tysk politi har overgivet ham til Danmark, så tilsiger reglerne, at han skal fremstilles i Retten senest 24 timer efter. Den mistænkte blev, af Retten i Aalborg allerede 29. december 2016, fængslet in absentia. 

”Det er min forventning, at overdragelsen af den mistænkte sker snarest muligt,” siger Henrik Staal.

Politiet har på nuværende tidspunkt ingen yderligere oplysninger i sagen. 

Kommentarer