Et kønt makkerpar

Lars Løkke Rasmussen har hyret en ny sekretariatschef, den 37-årige Jakob Engel-Schmidt, der tiltræder 1. maj. Ansættelsen sker med henblik på at stifte et nyt parti, siger Løkke til Berlingske.

Løkke blev i sin tid væltet på grund af sin impulsive ledelsesstil, sine konstante konflikter med den daværende næstformand, Kristian Jensen, og sine politiske solomeldinger uden om såvel partiet som resten af blå blok.

De seneste år har Løkke desuden været centrum for betændte og pinagtige personsager, hvor han udnyttede sin position til at opnå privatøkonomiske fordele.

Der var således rod med bilag på smøger, hotelovernatninger under navnet Jensen, flyveture på 1. klasse til Asien og tilbage, ophold på dyre hoteller betalt af miljøorganisationen CGGI, et sommerhusophold på en gavmild storfiskers regning, habitter for 160.000 kr. betalt af Venstre, LøkkeFonden og meget andet.

Senest lå Løkke i infight med Ekstra Bladet, der har gravet oplysninger frem om herskabslejligheden på 175 kvadratmeter med udsigt over Nyhavn, som Løkke har boet i, siden han i 2012 flyttede fra parcelhuset i Græsted.

Vælgerne har således et billede af en tidligere statsminister og Venstre-formand som en pamper, der glad tager imod særlige privilegier, og som har beriget sig selv.

Nu har Løkke hyret Jakob Engel-Schmidt, som er tidligere Venstre-politiker på Christiansborg. Hans politiske karriere stoppede brat, da han i 2017 blev frakendt sit kørekort, fordi han havde kørt med kokain i blodet.

Det er altså et kønt makkerpar, der tegner Løkkes kommende parti. Det er ikke ordentlighed, moral og orden i penalhuset vælgerne kan regne med at få med i købet, hvis de vælger at satse på Løkke & Co.

André Rossmann