Hussalget holder fanen højt for hele boligmarkedet

Sommerhusenes Corona-boom er ovre – salget er tilbage til ’normalen’. Hussalget og – til dels – lejlighederne i flot comeback.

Home
©2018 home/Palle Peter Skov

Hussalget får lige nu medvind af den stærke økonomi og mange jobs, der er fulgt efter Corona-tidens nedlukninger og det store boligboom – og det samme gælder til dels også salget af lejligheder.

Til gengæld er sommerhussalget tilbage til tiden før Corona.

Nye handelstal fra Boligsiden.dk for august viser, at salget af villaer og rækkehus i august lå 10 % under samme måned sidste år, hvilket faktisk er imponerende.

”Salget af huse var ekstremt højt for et år siden gødet af Corona-pandemien, og at vi næsten nåede op på det niveau igen i august er overraskende set i lyset af, at danskerne igen så småt har flyttet fokus fra hjemmet og boligen til rejser, forlystelser og de øvrige forbrugsmønstre, vi så før pandemien” siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Salget i september overgår
Faktisk viser helt dugfriske ugetal for salget i de første uger af september, at antallet af hushandler nu faktisk overgår samme tidspunkt for et år siden.

”Det havde vi ikke turde håbe på. Det vidner om en meget stærk økonomi i de danske husholdninger styrket af næsten fuld beskæftigelse og en fortsat ekstremt lav rente,” siger Homes analytiker

Handler med lejligheder lå i august ’kun’ 9 % fra salget i august sidste år, viser Boligsidens handelstal for hele markedet, og for lejlighederne er de nyeste september-tendenser også lovende.
”Salget af lejligheder gik en del ned i juli, begyndte at rette sig i løbet august og har de seneste uger overhalet gennemsnitssalget for femårsperioden 2015-2019, så det nu bider lejlighedssalget i september 2020 i haserne,” lyder det fra Henrik Hauthorn Jensen i Home.

LÆS OGSÅ:  Vinterprisstigning på sommerhuse sikrer højeste niveau i 10 år

Sommerhuse er bagtroppen
Bagtroppen i augusts boligsalg er uden tvivl sommerhusene, der endte næsten 30 % under salget i august sidste år. August-salget er på det næstlaveste niveau for hele året og stort set på samme niveau som i juli, oplyser Boligsiden.

”Salget er dog stadig lige så godt som i årene 2015-2019, men slet ikke så rødglødende som for et år siden og i første del af i år, hvilket skyldes, at mange familiers opsparede ønske om at få sig et sommerhus – udløst af blandt andet de manglende rejsemuligheder – nu er gået i opfyldelse,” vurderer han.

Sommerhusmarkedet må derfor nok vænne sig til mere normale tilstande, forudser Home.

Overordnet er danskernes appetit på boligkøb bestemt ikke mættet, viser tal fra Home og Danske Banks Boligbrief for august.

Fremvisninger og salg ligger i august lidt under samme måned sidste år, men boliginteressen er stadig på et højt niveau.