Hvor mange gamle og unge skal dø?

Der er store uenigheder mellem de danske sundhedsmyndigheder og Verdenssundhedsorganisationen (WHO) om den danske satsning på, at befolkningen skal opnå flokimmunitet, der skal bremse fremtidige udbrud af covid-19, skriver Berlingske.

I et meget opsigtsvækkende interview lagde Bruce Aylward, der er assisterende generaldirektør i WHO, ikke fingrene imellem, da han skulle beskrive konsekvenserne for Danmark, såfremt vi vælger strategien om flokimmunitet.

Folk bliver ved med at støve begrebet flokimmunitet af. Hvor mange af jeres gamle vil dø, før I når dertil? Hvor mange unge vil dø? Hvor mange indbyggere i Danmark vil få langvarig, nedsat lungefunktion som følge af at overleve en sygdom, der har skadet deres lunger?”, spurgte Aylward i Politiken.

Bruce Aylward har for nylig været i Kina for WHO for at undersøge virkemidlerne mod covid-19 og har derfor ved selvsyn konstateret, hvordan det med en kombination af omfattende test og karantæne lykkedes det gigantiske land at inddæmme sygdommen. Han undrer sig derfor over, at Danmark ikke følger samme fremgangsmåde, der også har båret frugt i andre asiatiske lande.

Kommentarer