Kærlighed på film

Store dramaer om stormende forelskelser, små animationsfilm om det første kys og lune komedier om kærlighedens vildveje. Det Danske Filminstitut sætter fokus på kærlighedsfilmen i dens mange former gennem et århundrede og viser godt 100 film om kærlighed. Kom med til kærlighedsevents og mød kærligheden i biografen, til Open Air-visninger i hele landet, i skolen og på en skærm derhjemme. Det foregår i august og september i København, Århus, Odense, Kolding – og online.

Open air fra Kongens Have – Foto Rico Frimann Pust

Der er kærlighed i luften, når Filminstituttet gennem august og september fejrer kærligheden på film: Oplev sensommeraftner i hjerternes tegn ved Open Air-visninger i Kolding, Århus og Odense, og få kærligheden at føle ved en række events i Cinemateket i København. Her kan man deltage i fx filmdating, få tips til at forføre som Asta Nielsen eller trøstespise is sammen med andre, der også trænger til at få helet et knust hjerte i selskab med ‘Romeo + Julie’. Man kan opleve en kavalkade af filmkys, og for de fingernemme er der strikkebio med drinks & romantik. Cinemateket præsenterer en helt særlig filmserie med de mest populære kærlighedsfilm gennem tiden – fra ‘Borte med blæsten’ og ‘Casablanca’ til ‘A Star Is Born’ samt den største danske kærlighedsfilmsucces: ‘Den eneste ene’. Der er også kærlighedsfilm i børnehøjde i Børnebiffen og i Cinematekets filmstudier FILM-X.

Hvis man har lyst til at møde kærligheden online, kan man gå på opdagelse på streamingsitet Filmstriben, hvor der er udvalgt en samling spillefilm og dokumentarfilm, som viser kærlighedens mange ansigter. Man kan også dykke ned i filmhistorien og se Danmarks allerførste kærlighedsfilm på Stumfilm.dk. På undervisningssitet Filmcentralen kan lærere og elever arbejde med kærlighedsfilm i undervisningen og lave deres helt egne kærlighedsfilm.

LÆS OGSÅ:  Trump-fan bag kommende dansk familiefilm

Det Danske Filminstitut præsenterer ‘Kærlighed på film’ i samarbejde med Filmstriben, Nicolai Bio i Kolding, Øst For Paradis i Aarhus, Aarhus Festuge, Odense International Film Festival, Cafe biografen i Odense, Biffen i Aalborg, Sex & Samfund og Skoletjenesten.

Se hele programmet

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)